Ploni ir minkšti, kvapnūs ir skanūs paplotėliai su svogūnais ir bet kokiomis kitomis jūsų pasirinktomis žolelėmis. Tešla ruošiama iš įprastų produktų, viskas paprasta ir greita.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vanduo, 95 ml;
- druskos;
- miltų, 1 stiklinė (150 g);
- žali svogūnai, pundelis;
- soda;
- sūris, 50 g;
- miltai, ketvirtadalis puodelio;
- kukurūzų krakmolas, ketvirtadalis puodelio;
- sūdytas sviestas, 20 g;
- daržovių aliejus.
Gaminimo procesas
Vandenyje ištirpinkite druską, suberkite miltus ir minkykite tešlą. Uždenkite ir palikite 10 minučių.
Padalinkite tešlą į 4 dalis, uždenkite ir rezervuokite.
Supjaustykite kekę žalių svogūnų, įberkite druskos ir įberkite sodos.
Trys sūriai ant rupios trintuvės.
Sumaišykite miltus ir krakmolą.
Patarimas : jei neturite kukurūzų krakmolo, įdėkite bulvių krakmolo.
Pabarstykite stalą miltais ir kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną plokščią pyragą.
Papločius dėkite vieną ant kito, pabarstykite miltais, krakmolu ir dar ploniau iškočiokite.
Padalinkite paplotėlius, ant kiekvieno uždėkite svogūnų ir sudėkite sūrį į voką.
Apkepkite vokelius karštame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.
Paplotėliai išeina labai skanūs, minkšti, juos sulankstius, apšlaksčius ar patepus sviestu, išeis dar skaniau.