Labai skanus paprasto varškės pyrago receptas – varškės tešla paruošiama greitai ir lengvai, o rezultatas tiesiog nuostabus. Tortas pasirodo labai minkštas ir švelnus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- riebios varškės, 500 g;
- sviestas, 100 g;
- kiaušinis, 1 vnt;
- cukrus, 100 g;
- vanilinas pagal skonį;
- kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
- miltai, 350 g;
- trynio tepimui.
Gaminimo procesas
Varškę sumaišykite su cukrumi ir vanile, minkštu sviestu ir kiaušiniu.
Visą mišinį sutrinkite panardinamu trintuvu iki vientisos masės.
Patarimas: jei neturite trintuvo, pirmiausia pertrinkite varškę per sietelį, o tada sumaišykite su kitais produktais iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
Dalimis supilkite į varškės masę ir užminkykite tešlą. Masė turi būti minkšta ir lanksti, šiek tiek lipni.
Nupjaukite trečdalį tešlos ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiokite į maždaug 5 mm storio sluoksnį. Stikline iškirpkite apskritimus.
Dedame apskritimus iš eilės persidengiančius vienas kitą ir susukame į ritinį, kurį supjaustome į 2 dalis ir gauname 2 rožes. Taip darome su visa tešla.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu.
Rožes sandariai dedame į formą ir iš tokių rožių gauname vientisą pyragą.
Trynį išplakite su šaukštu vandens ir aptepkite pyragą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30 – 40 minučių, tačiau patikrinkite savo orkaitę.
Pasirodo gražus ir minkštas varškės pyragas.