Bulvių pyragai ypač išpopuliarėjo po to, kai žmonės išmoko tinkamai naudoti bulves gaminant maistą. Netrukus jie pradėjo aktyviai eksperimentuoti su šia daržove, kurdami įdomius patiekalus.
Netrukus bulvės buvo įtrauktos į miltinius gaminius. Atsirado pyragai su bulvėmis, taip pat bulvių košė – vienas populiariausių garnyrų.
Dabar sunku įsivaizduoti gyvenimą be bulvių. Mes valgome tiesiogine prasme kiekvieną dieną. Vartodami bulves neturėtumėte nusiminti, nes jose yra daug krakmolo.
Mes jums pasakysime, kaip pagaminti skanius bulvinius pyragus.
Ingredientai:
- Bulvės – 450 g;
- Kiaušinis – vnt.;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
- Sūris – 80 g;
- Žalieji svogūnai – 35 g;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite didelėmis trintuvėmis. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakite.
Sūrį smulkiai sutarkuokite, o žaliuosius svogūnus supjaustykite. Sudėkite svogūną ir sūrį į kiaušinių mišinį ir išmaišykite.
Iš bulvių mišinio pašaliname drėgmės perteklių ir padalijame į dvi lygias dalis. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite dalį bulvių ir tolygiai paskirstykite.
Ant bulvių sluoksnio uždėkite sūrio ir svogūnų sluoksnį ir uždenkite likusiu bulvių mišiniu.
Uždenkite dangčiu ant vidutinės ugnies ir kepkite papločius iš vienos pusės 10 minučių.
Tada lėkšte atsargiai apverskite pyragą į kitą pusę. Antrąją papločio pusę be dangčio kepkite 5-7 minutes.
Rezultatas – bulvių pyragas su sūriu. Tai geras pusryčių patiekalas, paruošiamas greitai ir iš paprastų ingredientų.