Home » Receptai » Cukinija skaniau nei mėsa: greitai ir neįtikėtinai skanu. Tiesiog sutarkuokite 1 cukiniją ir 1 bulvę

Cukinija skaniau nei mėsa: greitai ir neįtikėtinai skanu. Tiesiog sutarkuokite 1 cukiniją ir 1 bulvę

by admin

Cukinijos yra sezoninė daržovė, todėl būtent vasarą receptai su jomis yra populiarūs. Kiekvienas cukinijų mylėtojas bent kartą yra išbandęs iš šios daržovės pagamintus blynus.

Jie greitai iškepa ir jų užtenka visai šeimai. Šis patiekalas yra mažai kaloringas ir maistingas. Tai gali tapti vienu iš tinkamos mitybos receptų jums ir jūsų artimiesiems.

Kiekvieno blyno receptas yra skirtingas. Jei dar neradote savo mėgstamiausio varianto, atkreipkite dėmesį į šį receptą.

Ingredientai:

  • Cukinijos – 1 vnt.;
  • Bulvės – 1 vnt.;
  • Pienas – 350 ml;
  • Miltai – 200 ml;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
  • 3 kiaušiniai
  • Žalumynai pagal skonį

Gaminimo procesas:

Nuplaukite daržoves, nulupkite bulves ir cukinijas. Nuluptas bulves ir cukinijas sutarkuokite vidutine trintuve. Sudėkite juos į vieną dubenį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

Šią masę reikia pastovėti 5 minutes, kad iš daržovių mišinio išsiskirtų sultys.

Tuo tarpu šluotele išplakite kiaušinius ir įberkite druskos. Pusę paruošto pieno supilkite į kiaušinių mišinį ir išmaišykite.

Į kiaušinius suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės. Į tešlą pamažu supilkite likusį pieną.

Sutarkuotas daržoves atskirkite nuo sulčių, suberkite į tešlą, gerai išmaišykite. Į tešlą įpilkite porą šaukštų augalinio aliejaus ir išmaišykite.

Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite. Padėkite tešlą ant paviršiaus ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Šis patiekalas išeina storo blyno pavidalu. Tai puikus įprastų blynų ar blynų pakaitalas.

Jei norite, į tešlą galite įdėti žalumynų

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas