Home » Receptai » Cukinijas ir bulves tiesiog sutarkuoju ir kepu orkaitėje. Patiekalas, kuris patiks visiems

Cukinijas ir bulves tiesiog sutarkuoju ir kepu orkaitėje. Patiekalas, kuris patiks visiems

by admin

Patiekalai iš cukinijų vertinami visame pasaulyje. Tai sotūs ir sveiki patiekalai už labai mažą kainą. Tai reiškia, kad patiekalus iš cukinijų galima paruošti su biudžetu.

Jei norite laikytis dietos ir pradėti maitintis sveikai, bet negalite išleisti pinigų avokadams ir kitiems maisto produktams, atidžiau pažiūrėkite į cukinijas. Juose yra daug vitamino C ir kitų organizmui reikalingų medžiagų.

Be to, iš cukinijų ruošiami ir užkandžiai, ir salotos, ir pagrindiniai patiekalai, ir garnyrai.

Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti troškinį iš cukinijų.

Ingredientai:

  • cukinijos – 2 vnt.;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • bulvės – 2 vnt .;
  • svogūnai – vnt.;
  • morkos – vnt.;
  • saldieji pipirai – 2 vnt .;
  • kukurūzai – 200 g;
  • žalieji svogūnai – pundelis;
  • petražolės – pundelis;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • miltai – 200 g;
  • sūris – 100 g;
  • majonezas – 2 šaukštai;
  • graikiškas jogurtas – 3 šaukštai;
  • česnakas – skiltelė;
  • krapai – pundelis.

Gaminimo procesas:

Nuimkite cukinijų stiebus ir sutarkuokite ant stambios trintuvės. Cukinijų mišinį pasūdykite ir palikite 15 minučių.

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambiomis trintuvėmis.

Palikite sūdytų bulvių mišinį 10 minučių. Šiuo metu svogūną ir nuluptas morkas supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje su augaliniu aliejumi 5 minutes po dangčiu pakepinkite morkas ir svogūnus, kol suminkštės.

Išimkite paprikų vidų ir supjaustykite mažais gabalėliais. Paprikas, morkas ir svogūnus sudėkite į keptuvę.

Virkite daržovių mišinį po dangčiu dar 3–5 minutes.

Pašalinkite skystį iš po cukinijų ir bulvių, sumaišykite abi mases.

Apkeptas daržoves suberkite į bulvių ir cukinijų mišinį. Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus ir petražoles ir suberkite į bendrą daržovių mišinį kartu su kukurūzais.

Į masę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.

Į mišinį pamažu suberkite miltus, minkykite mišinį troškinimui.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir sutepkite augaliniu aliejumi. Padėkite troškinimo mišinį ant paviršiaus ir išlyginkite dugną.

Kepkite indą 200 laipsnių temperatūroje pusvalandį.

Kol kepa troškinys, stambiomis trintuvės pjaustyklėmis sutarkuokite sūrį. Puodą apibarstykite sūriu ir pašaukite į orkaitę 10 minučių.

Graikišką jogurtą sumaišykite su majonezu ir susmulkinkite krapus į padažą.

Taip pat česnako skilteles per spaudą permetame į padažą ir išmaišome.

Paruošto troškintuvo viršų galima papuošti žolelėmis – petražolėmis ir krapais.

Pasirodo, tai sveikas patiekalas su skaniu ir tinkamu padažu.

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas