Home » Receptai » Daug įdaro ir mažai tešlos! Obuolių pyragas su kefyru, skanesnis už šarlotę

Daug įdaro ir mažai tešlos! Obuolių pyragas su kefyru, skanesnis už šarlotę

by admin

Prancūziškas obuolių pyragas yra ne tik skanus desertas, bet ir puiki proga praleisti laiką su šeima bei draugais. Šis receptas, kuriuo pasidalino mano draugė, yra puikus pasirinkimas bet kokiai progai – nesvarbu, ar tai būtų gimtadienis, šeimos susirinkimas ar tiesiog noras pasilepinti saldžiu skanėstu po vakarienės. Šis pyragas turi viską, ko reikia: jis yra lengvas, kvapnus ir pilnas šviežių obuolių skonio.

Ingredientai, kurių prireiks šiam pyragui paruošti

Norėdami paruošti šį skanų prancūzišką obuolių pyragą, jums reikės šių ingredientų:

  • 2 kiaušiniai
  • 140 g miltų
  • 150 ml kefyro (arba jogurto, jei pageidaujate)
  • 80 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 30 g sviesto
  • 1 kg šviežių obuolių
  • Citrinos sultys pagal skonį (apytiksliai 1-2 šaukštai)
  • Citrinos žievelės (pagal skonį)
  • Vanilinio cukraus pagal skonį (nebūtina, bet pageidautina)

Gaminimo procesas: žingsnis po žingsnio

Kiaušinių plakinys: Pirmiausia, imkite du kiaušinius ir juos sumaišykite su cukrumi. Naudokite mikserį, kad išplaktumėte iki purios ir šviesios masės. Šis etapas yra labai svarbus, nes kiaušiniai suteiks pyragui lengvumo ir purumo.

Sviesto tirpinimas: Tuo pačiu metu ištirpinkite sviestą. Po to, kai jis ištirps, palikite atvėsti, kad jis nebūtų karštas, kai jį supilsite į kiaušinių masę.

Ingredientų maišymas: Į išplaktus kiaušinius supilkite kefyrą ir lydytą sviestą. Gerai išmaišykite, o tada pridėkite vanilinio cukraus ir citrinos žievelės pagal skonį. Citrinos žievelė suteiks pyragui gaivumo ir aromato.

Miltų paruošimas: Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Tai padės išvengti gumulėlių ir užtikrins tolygų tešlos konsistenciją. Po to, miltus palaipsniui supilkite į skystą pagrindą, maišydami mikseriu, kol gausite vientisą tešlą.

Obuolių paruošimas: Dabar atėjo laikas pasiruošti obuoliams. Juos reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Jei norite, kad obuoliai būtų dar greičiau pasiruošti, galite juos sutarkuoti. Supjaustytus obuolius apšlakstykite citrinos sultimis, kad jie nesustingtų ir neprarastų savo spalvos.

Tešlos paruošimas ir kepimas: Paimkite kepimo formą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Patepkite sviestu ir pabarstykite trupučiu miltų arba stambių manų kruopų, kad pyragas nesiliestų prie formos. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus ir kepkite pyragą apie 1 valandą.

Atvėsinimas ir serviravimas: Po kepimo, leiskite pyragui atvėsti formoje apie 30 minučių. Tada išimkite pyragą iš formos ir palikite atvėsti ant stalo. Jei norite, galite dar šiltą pyragą apibarstyti cukraus pudra, sumaišyta su cinamonu. Tai ne tik suteiks papildomo skonio, bet ir puikiai atrodys lėkštėje.

Papildomi patarimai ir variacijos

Prancūziškas obuolių pyragas yra labai lankstus receptas, todėl galite jį pritaikyti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, galite pridėti cinamono ar muskato riešuto, kad pyragas būtų dar aromatingesnis. Taip pat galite eksperimentuoti su skirtingomis obuolių rūšimis – saldžiais, rūgščiais ar net mišiniu.

Jei norite, kad pyragas būtų dar sultingesnis, galite į tešlą įmaišyti šiek tiek smulkintų riešutų, pavyzdžiui, graikinių ar migdolų. Tai suteiks papildomo traškumo ir skonio.

Kodėl verta gaminti prancūzišką obuolių pyragą?

Šis pyragas ne tik puikiai tinka desertui, bet ir gali būti puikus pusryčių pasirinkimas. Jis skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Be to, tai puikus būdas panaudoti pernokusius obuolius, kurie gali būti per mažai saldūs valgyti tiesiogiai.

Be to, gaminant šį pyragą galite įtraukti visą šeimą. Vaikai gali padėti pjaustyti obuolius, o kartu suaugusieji gali stebėti kepimo procesą. Tai puiki proga pasidalinti receptu su artimaisiais ir sukurti nuostabius prisiminimus virtuvėje.

Išvada

Prancūziškas obuolių pyragas yra klasikinis desertas, kuris tikrai sužavės jūsų šeimą ir draugus. Su šiuo paprastu, tačiau skaniu receptu galėsite pasimėgauti namuose gamintu skanėstu, kuris užpildys jūsų namus ne tik skaniu kvapu, bet ir šiluma. Išbandykite šį receptą ir leiskite sau pasimėgauti kiekvienu kąsniu!

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas