Mūsų šalyje šis patiekalas nėra itin populiarus. Tačiau Amerikoje maistas labai aktualus. Kalbame apie Taco – tradicinį meksikietišką patiekalą.
Jungtinėse Amerikos Valstijose tacos vartojamas taip pat dažnai, kaip ir mūsų šalyje shawarma. Patiekalas pasirodė gerokai anksčiau nei europiečiai atvyko į Meksiką. Vietiniai Meksiko miesto gyventojai tacos vartojo daugiausia su žuvimi, nenaudodami mėsos komponentų. Priežastis buvo ta, kad paprastiems žmonėms vištiena, kiauliena ir jautiena buvo brangus malonumas.
Dabar galime lengvai sužinoti „Taco“ paruošimo veiksmų algoritmą. Pabandykime šį meksikietišką patiekalą pasigaminti namuose.
Ingredientai:
- bulvės – 4 vnt .;
- druska – žiupsnelis;
- sviestas – 100 g;
- pienas – 100 ml;
- svogūnai – vnt.;
- malta mėsa – 400 g;
- žalieji žirneliai – 80 g;
- Vyšninis pomidoras – 6 vnt.;
- pomidorų pasta – 60 g;
- sūris – 100 g;
- tortilijos – 6 vnt.
Gaminimo procesas:
Bulves nulupkite, padalinkite į dvi dalis ir sudėkite į puodą su vandeniu. Virkite bulves ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, nepamirškite įberti druskos.
Išimkite bulves iš vandens, sumaišykite su pienu ir 50 gramų sviesto. Naudodami panardintą trintuvą sukurkite tyrę.
Svogūną reikia supjaustyti ketvirčio žiedais. Keptuvėje su nedideliu kiekiu saulėgrąžų aliejaus pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
Antroje keptuvėje pakepinkite maltą mėsą su sviestu. Kai tik mėsa pakeičia spalvą, į keptuvę suberkite svogūną ir žaliuosius žirnelius ir sumaišykite ingredientus.
Pomidorus supjaustome nedideliais griežinėliais ir dedame į maltos mėsos ir daržovių mišinį. Kai tik įdaras bus paruoštas, jį reikia sumaišyti su bulvių koše ir gerai išmaišyti.
Tortilijas gausiai patepkite pomidorų pasta. Sūrį sumalkite ant vidutinių trintuvės dantų ir pabarstykite paplotėlio paviršių.
Ant vienos paplotėlio dalies dėkite po šaukštą įdaro, kita puse uždenkite faršą.
Keptuvėje su lašeliu augalinio aliejaus apkepkite taco iš abiejų pusių 2 minutes ant vidutinės ugnies.
Taigi galite išbandyti labai originalios Meksikos šalies virtuvę. Tai geras būdas įprastus baltymus pakeisti kažkuo egzotišku.