Home » Receptai » Imu avižinius dribsnius, kopūstus ir 300 gramų maltos mėsos. Sveikos ir skanios vakarienės orkaitėje receptas

Imu avižinius dribsnius, kopūstus ir 300 gramų maltos mėsos. Sveikos ir skanios vakarienės orkaitėje receptas

by admin

Kotletai su kopūstais – tai paprastas, bet tuo pačiu labai skanus ir maistingas patiekalas. Jis puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o dėl ingredientų derinio patiekalas tampa ne tik sotus, bet ir gana sveikas. Pateikiame jums receptą, kaip lengvai paruošti šiuos gardžius kotletus.

Ingredientai kotletams su kopūstais:

  • Balti kopūstai: 600 g;
  • Svogūnai: 80 g;
  • Malta mėsa: 300 g (galite rinktis vištieną, kiaulieną ar jautieną pagal skonį);
  • Avižiniai dribsniai: 100 g;
  • Kiaušinis: 1 vnt.;
  • Druska: ½ šaukštelio;
  • Pomidorų sultys: 250 ml;
  • Aliejus: formai patepti.

Papildomi ingredientai (neprivalomi):

Norėdami patiekalui suteikti daugiau skonio ir aromato, galite pridėti:

  • Smulkiai tarkuotų morkų;
  • Pjaustytų vyšninių pomidorų;
  • Mėgstamų prieskonių, pvz., juodųjų pipirų, paprikos ar čiobrelių.

Patiekalo paruošimas

1. Paruoškite mėsos masę:
Pirmiausia svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuotas svogūnas suteikia mėsos masei švelnumo ir papildomo skonio. Įdėkite svogūną į dubenį su malta mėsa. Pasūdykite pagal skonį, galite įberti ir mėgstamų prieskonių, tokių kaip juodieji pipirai ar maltos paprikos. Į mėsos masę įmuškite vištos kiaušinį ir gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

2. Įtraukite avižinius dribsnius:
Į paruoštą mėsos masę suberkite avižinius dribsnius. Jie ne tik padeda sujungti ingredientus, bet ir suteikia patiekalui švelnesnę tekstūrą. Po to, kai išmaišysite avižinius dribsnius su mėsa, palikite mišinį kelioms minutėms, kad dribsniai išbrinktų ir masė taptų vienalytė.

3. Paruoškite kopūstų pagrindą:
Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Galite rinktis vidutinio dydžio kopūstų galvą ir nupjauti kietą kotą. Kepimo formą ištepkite nedideliu kiekiu aliejaus ir ant dugno dėkite pjaustytus kopūstus. Kopūstai sudarys minkštą pagalvę, ant kurios gulės mėsos kukuliai, o kartu taps ir puikiu garnyru.

4. Suformuokite kotletus:
Iš paruoštos mėsos masės drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus. Kad masė neliptų prie rankų, prieš formuojant kotletus, rankas sudrėkinkite vandeniu. Sukurtus rutuliukus dėkite tiesiai ant kopūstų sluoksnio kepimo formoje.

5. Užpilkite pomidorų sultimis:
Kai visi kotletai bus sudėti į formą, paviršių užpilkite pomidorų sultimis. Sultys suteikia patiekalui malonų rūgštumą ir padeda išlaikyti kotletus sultingus kepimo metu. Jei norite intensyvesnio skonio, į pomidorų sultis galite įmaišyti šiek tiek pomidorų pastos.

6. Kepkite orkaitėje:
Kepimo formą uždenkite aliuminio folija ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Kepimo metu kopūstai taps minkšti, o mėsos kukuliai įgaus sodrų skonį.

Patiekimas

Paruoštus kotletus galite patiekti tiesiai iš orkaitės kartu su kopūstų garnyru. Norėdami patiekalui suteikti daugiau spalvų, ant viršaus galite užbarstyti šviežių žalumynų, tokių kaip krapai ar petražolės.

Šie kotletai su kopūstais yra universaliai pritaikomas patiekalas – juos galite derinti su bulvių koše, grikiais ar tiesiog patiekti su šviežių daržovių salotomis. Taip pat galima improvizuoti įdedant daugiau daržovių, tokių kaip tarkuotos morkos ar vyšninių pomidorų puselės.

Išvada

Kotletai su kopūstais – tai ne tik paprastas, bet ir labai universalus patiekalas, kuris neabejotinai patiks visai šeimai. Pasigaminti šį skanų ir maistingą patiekalą tikrai nėra sudėtinga, o galutinis rezultatas atperka visas pastangas. Skanaus!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas