Tai bene patogiausias būdas paruošti vakarienę ar šventinį patiekalą. Kepimo rankovė išgelbės jus nuo nereikalingų rūpesčių. Į rankovę dedame bulves, daržoves, vištieną, pašauname į orkaitę, o po pusantros valandos skani ir sultinga vištiena su daržovėmis gali būti patiekta ant stalo.
Ingredientai:
- Vištiena – 1,8 kg
- Bulvės – 700 g
- Morkos – 300 g
- Svogūnai – 150 g
- Česnakai – 6 skiltelės
- Sviestas – 80 g
- Malti juodieji pipirai – 1 šaukštelis.
- Saldžioji paprika – 3 šaukšteliai.
- Raudonasis čili pipiras – 1 šaukštelis.
- Maltos kalendros – 2 šaukšteliai.
- druska – 2,5 šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Bulves ir morkas supjaustykite dideliais gabalėliais, o svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Į minkštą sviestą sudėkite česnaką, 1 šaukštelį. druskos, ½ šaukštelio. maltų juodųjų pipirų, ½ šaukštelio. raudonojo čili pipiro, 2 arb. l. paprika, 1 arb. l. kalendros, gerai išmaišykite.
Vištieną kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, aptepkite vištieną aliejumi ir prieskoniais, šiek tiek padažo patepkite po skerdenos odele, krūtinėlės pusę, o vidų patepkite šepetėliu.
Vištieną įtrinkite prieskoniais – ½ šaukštelio. juodųjų pipirų, 1 arb. l. paprika, 1 arb. l. kalendros, 1 arb. druskos.
Supjaustytas bulves, morkas ir svogūnus sudėkite į kepimo rankovę, įberkite druskos (½ šaukštelio) ir išmaišykite.
Vištieną dėkite ant daržovių, nugara žemyn, o rankovės galus tvirtai suriškite.
Dantų krapštuku keliose vietose pradurkite rankovę.
Vištieną kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą ir 30 minučių.
Prieš patiekdami, vištieną ir daržoves išdėliokite į didelę lėkštę ir patiekite karštą.