Daugelis žmonių žino, kad yra įvairių rūšių pyragaičių. Tačiau, kaip taisyklė, daugumai žmonių pyragas asocijuojasi su saldžiu desertu. Šiame deserte yra biskvitų ir grietinėlės. Tačiau buvo išrasti ir mėsos bei kepenų pyragaičiai. Pagrindinis jų skirtumas slypi specifikoje.
Kepenų ar mėsos pyragas kuriamas kaip užkandis.
Kai kurie žmonės negamina tokių pyragų. Kai kurie žmonės net mano, kad keptas ar mėsos pyragas yra šlykštus. Norėdami suprasti užkandžių pyragų grožį, turite eksperimentuoti.
Ingredientai:
- vištienos kulšelės – 6 vnt.;
- sojos padažas – 3 šaukštai;
- paprika – ½ šaukštelio;
- garstyčios – 2 šaukšteliai;
- pievagrybiai – 500 g;
- svogūnai – vnt.;
- lavašas – 6 vnt.;
- kiaušiniai – 3 vnt .;
- sūris – 200 g;
- džiovintos slyvos – 60 g;
- graikiniai riešutai – 60 g;
- majonezas – 3 šaukštai;
- grietinė – 3 šaukštai;
- česnakai – 2 skiltelės.
Gaminimo procesas:
Vištienos blauzdeles pabarstykite druska ir paprika, užpilkite sojų padažu. Ant blauzdų suberkite garstyčias, išmaišykite ir palikite trumpam pasimarinuoti.
Blauzdeles sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės.
Pievagrybius supjaustykite plonais gabalėliais ir suberkite į minkštą svogūną. Grybus kepkite ant vidutinės ugnies 4-5 minutes.
Ant kiekvienos pitos duonos dedame plokščią lėkštę, apvalome peiliu – gauname kažką panašaus į pyragą.
Atskirame inde išplakite kiaušinius ir pabarstykite prieskoniais.
Apvyniokite pita duoną kiaušinių mišiniu. Pita duoną dėkite į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių po porą minučių. Algoritmą kartojame su likusia apvalia pita duona.
Mėsą nuo blauzdelių supjaustykite mažais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite grietinę su majonezu, suberkite česnako skilteles, išmaišykite.
Konditeriniame žiede surenkame užkandžių pyragą. Ant dugno uždėkite pirmąją pita duoną, pabarstykite ½ vištienos mėsos.
Sutepkite sluoksnį majonezu, ant viršaus uždėkite antrą pita duoną.
Keptus grybus ir svogūnus dėkite ant pitos duonos ir aptepkite majonezu. Grybų sluoksnį padenkite lavašu.
Sūrį sutarkuojame ant smulkių trintuvės pjaustytuvų, susmulkiname džiovintas slyvas, susmulkiname graikinius riešutus. Sumaišykite sūrį, džiovintas slyvas ir riešutus, pagardinkite padažu.
Ant pita duonos uždėkite sūrio įdaro sluoksnį. Pakartokite sluoksnius su vištiena, grybais ir sūriu.
Viršų pabarstykite likusiu sūriu ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Dėl to užkandžių pyragas puikiai išlaiko formą ir be konditerinio žiedo. Šis pyragas nėra tipiškas kepenėlių pyragas, todėl šventės svečiams patiks.