Pyragai pagal šį receptą išeina labai skanūs, nesvarbu, kaip juos kepate – keptuvėje ar orkaitėje. Sugalvokite savo įdarą, bet manasis yra iš maltos mėsos su žolelėmis ir prieskoniais, taip pat pasirodo labai patrauklus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bet kokia malta mėsa, 400 g;
- bulvės, 700 g;
- svogūnas ir pomidoras 1 vnt.;
- druska, pipirai, prieskoniai, aromatinės žolelės;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- žalumynai;
- miltų, 500 g.
Gaminimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir su gabalėliu sviesto apverskite jas į tyrę.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir kepkite, kol iškeps.
Pabaigoje įberkite druskos, pipirų, įberkite įvairių prieskonių ir aromatinių žolelių, suberkite pomidorų kubelius, išmaišykite ir troškinkite porą minučių.
Į bulvių košę suberkite faršą su svogūnais, smulkiai pjaustytus žalius svogūnus, žoleles, suberkite miltus. Minkykite tešlą iki vientisos masės.
Kad būtų lengviau dirbti su tešla, sudrėkinkite rankas vandeniu arba patepkite augaliniu aliejumi.
Jei nebijai, kad apdegs, pakepink keptuvėje be džiūvėsėlių arba apkepk džiūvėsėliuose ar miltuose.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Bet kokiu atveju pyragėliai pasirodo labai skanūs, juos galima patiekti tiesiog su arbata arba su grietine, įvairiais padažais ir šviežių daržovių salotomis.