Home » Receptai » Kiauliena prancūziškai: mėsa tiesiog neprilygstama – minkšta, sultinga (svečiai bus sužavėti, dalinuosi paprastu šventinio patiekalo receptu)

Kiauliena prancūziškai: mėsa tiesiog neprilygstama – minkšta, sultinga (svečiai bus sužavėti, dalinuosi paprastu šventinio patiekalo receptu)

by admin

Šiandien aš gaminu sultingą ir nepaprastai švelnią kiaulieną prancūziškai. Siūlau paprastą ir labai skanų mėsos receptą orkaitėje. Galite patiekti šeimos vakarienei ar per šventes. Patiekalas tikrai nudžiugins savo skoniu ir nepaliks abejingų.

Ingredientai:

  • kiaulienos nugarinė (karbonatas) – 800 g.
  • didelis svogūnas – 1 vnt.
  • pomidorai – 3 vnt.
  • majonezas – 4 šaukštai.
  • grietinė – 4 šaukštai.
  • garstyčios – 2 šaukšteliai.
  • sūris – 200 g.
  • česnakai – 3 skiltelės

Svogūnų marinatui:

  • cukrus – 1 šaukštelis.
  • druska – 0,5 šaukštelio.
  • actas 9% – 1 šaukštelis.
  • verdantis vanduo – 150 g.

Gaminimo procesas

Mėsą supjaustome maždaug 1-1,5 cm storio kepsniais, o receptui tinka nugarinė. Ir tada mes nugalėjome iš abiejų pusių.

Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite visą mėsą į vieną sluoksnį, tada pipirais ir pasūdykite kiekvieną gabalėlį iš vienos pusės.

Paruoškite padažą – dubenyje sumaišykite 2 v.š. l. grietinės, du šaukštai. l. majonezo su 2 šaukšteliais garstyčių. Sumaišykite ir aptepkite visą mėsą šiuo padažu.

Vieną didelį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, suberkite į dubenį, įberkite cukraus, druskos, įpilkite acto ir užpilkite verdančiu vandeniu. Leiskite marinuotis 20 minučių.

Iš svogūno nupilkite skystį ir padėkite ant mėsos. Svogūnus sutepkite likusiu padažu.

Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant viršaus. Pomidorus taip pat pabarstome pipirais ir pasūdome. Pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.

Kol sūris kepa, sutarkuokite stambia tarka, perkelkite į dubenį, smulkia tarka sutarkuokite česnaką, įdėkite kelis šaukštus. l. majonezo arba grietinės, sumaišykite.

Išimkite kiaulieną iš orkaitės, tolygiai paskleiskite sūrio mišinį ir pašaukite į orkaitę dar 15 minučių, kol paruduos.

Paruoštą mėsą patiekiame prie stalo, pagal šį receptą ji išeina labai švelni, minkšta, sultinga, malonaus pomidorų rūgštumo.

Skanus, paprastas receptas, rekomenduoju pasigaminti.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas