Pirmą kartą 1886 m. troškinys pasirodė kaip atskira patiekalo rūšis. Viena šeimininkė nusprendė pagaminti patiekalą iš maisto likučių, surinktų nuo pietų stalo. Moteris viename dubenyje sumaišė maisto likučius, užpylė išplaktais kiaušiniais ir iškepė orkaitėje.
Nuo tada šis patiekalas tapo pažįstamas ant daugelio žmonių stalo įvairiose šalyse. Mes jums pasakysime, kokį troškinį galima paruošti per trumpą laiką.
Ingredientai tešlai:
- Bulvės – 700 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Sviestas – 30-50g;
- Pienas – pagal skonį.
Ingredientai maltai mėsai:
- Svogūnai – 1 vnt;
- malta mėsa – 500 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Juodieji pipirai – pagal skonį
- saldžioji paprika – ½ šaukštelio;
- Džiovinti česnakai – ½ šaukštelio;
- Miltai – 1 a.š;
- Pienas – 300 ml;
- Sūris – 100 g.
Gaminimo procesas:
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Taip pat į keptuvę dedame faršą, dedame papriką, druską ir džiovintą česnaką.
Po kelių minučių į keptuvę supilkite pieną, suberkite miltus, išmaišykite. Virkite, kol sutirštės ir nedelsdami nukelkite nuo ugnies.
Į virtas bulves įpilkite sviesto ir paverskite bulvių koše. Į tyrę supilkite šiek tiek pieno, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite.
Formą ištepkite sviestu. Tolygiai paskirstykite tyrę ant keptuvės dugno. Ant tyrės dėkite faršą ir paskirstykite lygiu sluoksniu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite ant troškintuvo viršaus.
Skardą dėkite į įkaitintą orkaitę kepti 20-30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Šį patiekalą galima patiekti iš karto po kepimo. Prie jo puikiai tinka kreminis padažas.