Mažoji Azija laikoma marmelado gimtine. Iš ten pirmą kartą po kryžiaus žygių jis buvo atvežtas į Europos šalis, kur išplito labiausiai. Po šimtmečių jis laikomas tradiciniu britų virtuvės desertu.
Šiandien yra daugybė receptų, kuriuose ruošiamas ne tik marmeladas, bet ir jo pagrindu pagaminti desertai. Mes jums papasakosime apie vieną iš šių desertų.
Ingredientai:
- Mandarinai – 4 vnt;
- Kiviai – 2 vnt.;
- Persimonai – 2 vnt;
- Greipfrutas – 1 vnt.;
- Obuoliai – 2 vnt.;
- Bananas – 1 vnt;
- agaras-agaras – 8 g;
- Vanduo – 50 ml;
- Pienas – 350 ml;
- kondensuotas pienas – 200 g;
- Grietinė/jogurtas – 200 g.
Gaminimo procesas:
Pirmiausia reikia nulupti vaisius. Kivius ir bananus supjaustykite nedideliais žiedeliais, greipfruto skilteles nulupkite, kad liktų tik minkštimas, ir susmulkinkite. Persimonus ir obuolius supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Į 1,5 litro formą įdėkite pusę vaisiaus per visą paviršių, kad šonai ir dugnas būtų uždengti.
Puode ant vidutinės ugnies pakaitinkite agarą kartu su vandeniu. Po 3 minučių į vandens pagrindą supilkite pieną, o tada kondensuotą pieną. Sumaišykite ingredientus ir virkite porą minučių.
Agarą nukelkite nuo viryklės, į mišinį įpilkite grietinės ir likusios pusės vaisiaus, vėl gerai išmaišykite.
Supilkite mišinį į formą ir padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sukietės.
Šį desertą galima pavadinti sveika alternatyva įprastiems pyragams. Tai apima įvairius šviežius vaisius, kuriuose yra naudingų vitaminų.