Home » Receptai » Skaniau nei balandėliai ir geriau nei kotletai. Vakarienė be rūpesčių orkaitėje

Skaniau nei balandėliai ir geriau nei kotletai. Vakarienė be rūpesčių orkaitėje

by admin

Mėsos rietuvės, keptos orkaitėje su sūriu, yra ne tik lengvai paruošiamos, bet ir labai skanios. Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o taip pat gali būti patiekiamas kaip užkandis, kai esate pakeliui į darbą ar susitikimus. Jis ne tik suteikia energijos, bet ir yra puikus būdas panaudoti įvairius ingredientus, kuriuos turite namuose. Šiame straipsnyje pasidalinsiu išsamesniu receptu ir keletu patarimų, kaip paruošti šias skanias mėsos rietuves.

Ingredientai

Norint paruošti mėsos rietuves su sūriu, jums reikės šių ingredientų:

  • 500 g bet kokios maltos mėsos (galite pasirinkti jautieną, kiaulieną, vištieną arba net mišinius);
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • 200 g kopūstų (galite rinktis baltuosius, raudonuosius ar net pekino kopūstus);
  • Druskos, pipirų, žalumynų (pagal skonį);
  • 100 g sūrio (geriausiai tinka kietasis sūris);
  • 1 pomidoro;
  • 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus.

Gaminimo procesas

Mėsos rietuvių paruošimas yra paprastas ir greitas. Pradėkite nuo faršo paruošimo. Pasirinkite maltą mėsą pagal savo skonį. Galite naudoti tik vieną rūšį, tačiau derinant kelias rūšis, patiekalas gali tapti dar skanesnis. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Tai gali būti česnakas, bazilikas, oregano ar net raudonėlis. Prieskoniai suteiks patiekalui ypatingo skonio.

Daržovių paruošimas: Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Kepkite, kol svogūnai taps auksinės spalvos ir švelnūs. Tada sutarkuokite morką stambia tarka ir suberkite ją į keptuvę su svogūnais. Troškinkite daržoves, kol morkos suminkštės ir šiek tiek paruduos.

Kopūstus supjaustykite smulkiai ir suberkite į keptuvę. Troškinkite viską kartu, kol kopūstai suminkštės. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais pagal skonį. Papildomai galite pridėti šiek tiek žolelių, česnako ar aitriosios paprikos, kad patiekalas būtų dar pikantiškesnis.

Formavimas: Paruoštą faršą imkite ir formuokite mažus rutuliukus. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, kad rietuvės nepriliptų. Rutuliukus dėkite ant skardos, palikdami pakankamai vietos tarp jų, kad jie galėtų išsiplėsti kepimo metu. Viduryje kiekvieno rutuliuko padarykite įdubą, į kurią dedate šaukštą troškintų daržovių.

Pabaigoje: Kiekvieną krūvelę uždenkite pomidoro griežinėliu. Pomidoras ne tik suteiks papildomo skonio, bet ir įneš šiek tiek drėgmės, kad rietuvės neišdžiūtų. Pabarstykite viską tarkuotu sūriu. Sūris ištirps ir suteiks patiekalui nuostabią plutos tekstūrą.

Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Kai orkaitė pasieks pageidaujamą temperatūrą, įdėkite kepimo skardą su mėsos rietuvėmis. Kepkite apie 30 minučių arba kol rietuvės taps auksinės ir traškios. Sūris ant viršaus turėtų būti gerai ištirpęs ir šiek tiek apskrudęs.

Patiekalas

Rietuves patiekite karštas, tačiau jos taip pat puikiai tinka kaip šaltas užkandis. Galite jas valgyti su šviežiais žalumynais, pomidorų salsa ar net jogurto padažu. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas, jei norite, kad šeima ar draugai mėgautųsi skaniu ir maistingai subalansuotu patiekalu.

Papildomi patarimai

Ingredientų variacijos: Šį receptą galite pritaikyti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, vietoj morkų galite naudoti cukinijas, paprikas ar net brokolius. Tai puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą.

Sūrio pasirinkimas: Sūris gali būti įvairus – galite naudoti mozzarella, cheddar ar net feta, kad suteiktumėte patiekalui skirtingų skonių.

Saugojimas: Jei liks mėsos rietuvių, jas galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Jos taip pat puikiai užšąla, todėl galite pasigaminti didesnį kiekį ir laikyti ateičiai.

Patiekimo variantai: Mėsos rietuves galite patiekti su įvairiais garnyrais, tokiais kaip virtos bulvės, ryžiai, makaronai ar net šviežios salotos. Tai suteiks jūsų patiekalui daugiau įvairovės.

Mėsos rietuvės su sūriu orkaitėje – tai paprastas būdas paruošti skanų ir maistingą patiekalą, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Išbandykite šį receptą ir pasidalinkite savo įspūdžiais su artimaisiais. Mėgaukitės gaminimu ir skaniu maistu!

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas