Šie nedideli mėsos pyragėliai yra puikus užkandis ir priedas prie pagrindinių patiekalų. Nors galima ir kitokį įdarą: tešla universali, tinka prie visų produktų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- sviestas, 250 g;
- miltai, 650 g;
- vanduo, 200 ml;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druskos, 0,5 šaukštelio;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- actas 9%, 1 valgomasis šaukštas;
- mėsa, 600 g;
- svogūnas, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Atvėsusį sviestą pamerkite į išsijotus miltus ir sutarkuokite ant stambios trintuvės.
Kiaušinius išplakite šakute ir supilkite į miltų ir sviesto mišinį.
Supilkite vandenį ir actą, dabar minkykite tešlą. Masė bus minkšta ir lanksti bei riebi, šiek tiek lips prie rankų.
Tešlą uždenkite pergamentu arba plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Paimkite bet kokią mėsą pagal savo skonį ir smulkiai supjaustykite, taip pat smulkiai supjaustykite svogūną.
Mėsą sumaišykite su svogūnu ir gerai rankomis paspauskite, kad svogūnas išleistų sultis, o masė taptų sultinga, pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais.
Stalą pabarstykite miltais, tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite plonu sluoksniu, kaip koldūnams.
Išpjaukite apskritimus ir suformuokite kukulius-pyragus, į vidurį dėkite faršą.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite pyragėlius.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, išimkite ir aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite dar 5 – 10 minučių.
Pyragaičiai labai originalūs, minkšti, dėl tešloje esančio acto, sluoksniuoti ir švelnūs. Jums jie tikrai patiks.