Home » Receptai » Skanūs naminiai pyragėliai. Universali tešla: be mielių, galima derinti su visais produktais

Skanūs naminiai pyragėliai. Universali tešla: be mielių, galima derinti su visais produktais

by admin

Šie nedideli mėsos pyragėliai yra puikus užkandis ir priedas prie pagrindinių patiekalų. Nors galima ir kitokį įdarą: tešla universali, tinka prie visų produktų.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • sviestas, 250 g;
  • miltai, 650 g;
  • vanduo, 200 ml;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • druskos, 0,5 šaukštelio;
  • cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
  • actas 9%, 1 valgomasis šaukštas;
  • mėsa, 600 g;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • druska, pipirai, prieskoniai.

Gaminimo procesas

Atvėsusį sviestą pamerkite į išsijotus miltus ir sutarkuokite ant stambios trintuvės.

REKLAMA

Kiaušinius išplakite šakute ir supilkite į miltų ir sviesto mišinį.

Supilkite vandenį ir actą, dabar minkykite tešlą. Masė bus minkšta ir lanksti bei riebi, šiek tiek lips prie rankų.

Tešlą uždenkite pergamentu arba plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

REKLAMA

Paimkite bet kokią mėsą pagal savo skonį ir smulkiai supjaustykite, taip pat smulkiai supjaustykite svogūną.

Mėsą sumaišykite su svogūnu ir gerai rankomis paspauskite, kad svogūnas išleistų sultis, o masė taptų sultinga, pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais.

Stalą pabarstykite miltais, tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite plonu sluoksniu, kaip koldūnams.

REKLAMA

Išpjaukite apskritimus ir suformuokite kukulius-pyragus, į vidurį dėkite faršą.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite pyragėlius.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, išimkite ir aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite dar 5 – 10 minučių.

REKLAMA

Pyragaičiai labai originalūs, minkšti, dėl tešloje esančio acto, sluoksniuoti ir švelnūs. Jums jie tikrai patiks.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas