Jeigu norite greitai ir lengvai paruošti sveiką vakarienę, vištienos filė įdaryta špinatais ir minkštu sūriu – puikus pasirinkimas. Tai ne tik sotus, bet ir maistingas patiekalas, o šalia patiektos daržovių ir obuolių salotos suteiks gaivumo. Šiame recepte apjungti natūralūs ingredientai, sveiki riebalai ir daržovės, kurie garantuos ne tik skonio harmoniją, bet ir sveiką mitybą.
Ingredientai
- 150 g špinatų;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 150 g minkšto sūrio (varškės arba rikotos);
- 2–3 skiltelės česnako;
- 3 vištienos krūtinėlės;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- 1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių;
- 150 g tarkuotos mocarelos ar suluguni sūrio;
- 200–400 g kopūstų;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 1 morka;
- Svogūnų laiškai;
- 1 obuolys.
Gaminimo procesas:
Špinatų ir įdaro paruošimas:
Špinatų lapus stambiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje, įkaitintoje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus. Kai tik špinatai sumažės apimtimi, į keptuvę įdėkite minkštą sūrį (varškę ar rikotą) ir gerai išmaišykite. Susmulkinkite česnaką ir suberkite į špinatų mišinį. Įberkite šiek tiek druskos. Dar kartą išmaišykite ir troškinkite apie 1 minutę. Šis įdaras taps pagrindiniu patiekalo skoniu.
Vištienos filė paruošimas:
Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai, kad jos atsidarytų kaip knyga. Vidinę pusę lengvai pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Į kiekvieną filė įdėkite paruošto špinatų ir sūrio mišinio. Uždarykite filė ir padarykite kelias įpjovas paviršiuje.
Vištienos kepimas:
Kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite vištienos filė. Apibarstykite paprikos milteliais ir pabarstykite sutarkuotu mocarelos ar suluguni sūriu. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C ir kepkite apie 20–30 minučių. Kepimo metu sūris išsilydys ir suteiks vištienai traškią plutelę.
Po kepimo leiskite filė šiek tiek atvėsti, kad sultys pasiskirstytų po visą mėsą.
Gaivių daržovių salotos:
Kol vištiena kepa, paruoškite salotas. Kopūstą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį. Įpilkite pusės citrinos sulčių, įberkite šiek tiek druskos ir rankomis švelniai sutrinkite, kad išsiskirtų sultys. Tai suteiks kopūstams minkštumo ir švelnų rūgštumą. Į kopūstus pridėkite tarkuotą morką, smulkiai supjaustytas žalių svogūnų plunksnas ir juostelėmis supjaustytą rūgštų žalią obuolį. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.
Patiekimas:
Špinatais ir sūriu įdarytą vištienos filė patiekite su šviežių daržovių ir obuolių salotomis. Kontrastas tarp šiltos vištienos ir gaivių salotų sukurs puikų skonio balansą.
Šis patiekalas yra idealus pasirinkimas norint pasigaminti lengvą, bet sotų vakarienės patiekalą. Įdaryta vištiena puikiai dera su įvairiais garnyrais, o salotos suteikia reikiamą šviežumo pojūtį. Gero apetito!