Home » Receptai » Sultingas pyragas su konservuota rausva lašiša. Receptas su kefyro tešla

Sultingas pyragas su konservuota rausva lašiša. Receptas su kefyro tešla

by admin

Pyragai su žuvimi nėra tokie populiarūs kaip kepiniai su mėsa. Faktas yra tai, kad tešloje esanti žuvis gali turėti specifinį skonį ir kvapą, kurio žmonės ne itin mėgsta. Tačiau dažnai viskas priklauso nuo žuvies rūšies ir jos šviežumo. Pavyzdžiui, jei kepate pyragus su rausva lašiša, jie pasirodo skanūs ir be jokio blogo kvapo.

Daugelis žmonių mieliau kepa pyragus su kitų rūšių žuvimis: lašiša, tunu. Jas taip pat galima kepti, tačiau įdaras gali būti ne toks sultingas.

Prie jūros įsikūrusios tautos gamina kepinius su rausva lašiša. Kadangi žvejyba išvystyta, galima kepti pyragus su šviežia žuvimi.

Mes jums pasakysime, kaip pagaminti skanius pyragus su rausva lašiša

Ingredientai tešlai:

  • kefyras – 300 ml;
  • augalinis aliejus – 70 ml;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • cukrus – 2 šaukšteliai;
  • soda – 1 šaukštelis;
  • miltai – 400 g.

Užpildo ingredientai:

  • sausi ryžiai – 150 g;
  • svogūnas – 1 vnt .;
  • konservuota rausva lašiša – 245 g;
  • sviestas – 100 g;
  • druska – ⅓ šaukštelis.

Gaminimo procesas:

Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Į kefyrą pamažu suberkite 300 gramų miltų ir minkykite.

Tešlą toliau minkykite ant stalo, pabarstyto likusiais miltais. Minkykite, kol tešla nustos lipti prie rankų.

Tešlą iškočiokite ne itin plonu sluoksniu, pabarstykite ⅓ sodos. Sulenkite sluoksnį į rutulį, minkykite, vėl iškočiokite ir pakartokite veiksmus su soda.

Gatavą tešlos gumulėlį palikite pailsėti. Šiuo metu įdarui ryžius nuplaukite ir virkite, kol iškeps.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, rožinę lašišą sutrinkite šakute iki vientisos masės. Sumaišykite svogūną su rožine lašiša.

Padalinkite tešlą į dvi dalis – vieną didesnę už kitą. Didžiąją dalį iškočiokite iki kepimo formos skersmens, storis turi būti maždaug 5 mm. Tešlą dedame taip, kad ji gulėtų ant sienelių.

Į pirmąjį sluoksnį sudėkite virtus ryžius ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Tada ant ryžių sluoksnio sudėkite žuvį ir svogūnus, įdėkite sviesto gabalėlius.

Iškočiokite antrąjį tešlos rutulį ir uždenkite juo įdaro viršų, sandariai užsandarinkite viduje. Pyrago viduryje padarykite duobutę, prieš kepant viršų galite patepti grietine.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Rožinį pyragą galima patiekti iš karto. Geras pyrago variantas, kuris pravers vakarienei ir pietums.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas