Šis receptas padeda pagaminti agurkus, kurie anksčiau buvo marinuoti statinėse: traškūs, aromatingi, vidutiniškai sūrūs ir šiek tiek saldūs, stiprūs. Tai tiesiog tobulas užkandis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- druskos, 1 kg;
- vandens, 10 l;
- agurkai;
- žolelių ir prieskonių rinkinys marinavimui.
Gaminimo procesas
Nuplaukite agurkus kartu su žolelėmis. Tada porą valandų užpilkite švariu vandeniu.
Agurkus sudėkite į plastikinius butelius, suberkite žoleles ir prieskonius.
Supilkite sūrymą, maišydami druską švariame vėsiame vandenyje. Tirpalas turi būti labai koncentruotas. Koncentraciją patikrinkite kiaušiniu – jei jis plūduriuoja paviršiuje, tada tinka marinatas.
Uždenkite dangčiais ir palikite 5 dienas fermentuotis patalpoje.
Išpilkite marinatą ir užpilkite švariu vandeniu, uždarykite dangčius ir nusiųskite agurkus į rūsį 1,5–2 mėn. Praėjus šiam laikotarpiui, agurkai gerai surūgs ir galėsite juos valgyti. Kuo ilgiau agurkai stovi, tuo aromatingesni ir skanesni jie tampa.
Rauginti agurkus galite bet kokio dydžio induose ir nebūtinai buteliuose, tinka ir plastikiniai kibirai, stikliniai indai, svarbiausia, kad juose būtų patogu ruošti savo daržoves.
Kaip matote, pagal šį receptą agurkai gaminami lygiai taip, kaip jie buvo rauginti, prieš atsirandant visiems madingiems receptams su actu, aspirinu ir kitais priedais.
Agurkai puikiai tinka salotoms, sriuboms, pyragų įdarams, ruošiant įvairius pikantiškus padažus prie mėsos patiekalų.