Home » Receptai » Taip gamino ir mane išmokė mano prosenelė. Vietoj pyragėlių užkandžiui: sotūs ir skanūs sumuštiniai

Taip gamino ir mane išmokė mano prosenelė. Vietoj pyragėlių užkandžiui: sotūs ir skanūs sumuštiniai

by admin

Greito ir nesveiko užkandžio dilema kamuoja daugumą ne tik mūsų šalies, bet ir viso pasaulio gyventojų. Nuolatinės kasos problemos, nutukimas, gastritas ir kitos virškinimo sistemos ligos – greito, nesveiko užkandžio pasekmė.

Sunku rasti sveiką popietės užkandį, kuris pakankamai pasotintų jūsų apetitą kitam valgymui.

Siūlome receptą, kuris puikiai tiks kaip užkandis.

Ingredientai:

  • Vištienos faršas – 300 g;
  • Svogūnai – 1 vnt;
  • Kiaušiniai – 3 vnt.;
  • grietinė – 150 g;
  • Miltai – 5 šaukštai;
  • Batonas – 1 vnt;
  • Augalinis aliejus – 50 ml;
  • Druska ir pipirai – pagal skonį.

Gaminimo procesas:

Svogūną sutarkuokite į dubenį su malta vištiena, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, gerai išmaišykite.

Atskirame inde išplakite kiaušinius, grietinę ir druską. Miltus persijokite į kiaušinių masę ir plakite iki vientisos masės.

Supjaustykite kepalą griežinėliais ir plonu sluoksniu paskleiskite maltą mėsą ant paviršiaus.

Į tešlą iš abiejų pusių panardinkite faršo kepalą.

Sumuštinį dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite sumuštinius ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

Šie sumuštiniai puikiai pakeis nesveiką užkandį. Tuo pačiu metu savarankiškai paruošti sumuštiniai nepadarys žalos kūnui

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas