Cukinijų receptai mūsų šalyje nėra itin vertinami. Ši daržovė turi labai abejotiną reputaciją. Cukinija dažnai vadinama nenaudinga daržove, nes nuolat guli rūsiuose, kol supūva.
Tačiau pažvelgę į receptų knygą, galite rasti daugybę būdų, kaip paruošti cukinijas.
Kaip pastebi profesionalūs virėjai, cukinijos yra universalus garnyras prie mėsos ir žuvies. Prie cukinijų puikiai dera ir daugelis kitų patiekalų.
Todėl verta išmokti skaniai gaminti cukinijas.
Ingredientai:
- cukinijos – 2 vnt.;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- sūris – 100 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- žalieji svogūnai – pundelis;
- krapai – pundelis;
- miltai – 4 šaukštai;
- kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Cukinijas susmulkinkite stambiomis pjaustyklėmis, išspauskite šią masę ir pašalinkite sultis. Jei cukinija jauna, galite sutarkuoti kartu su žievele.
Taip pat sutarkuojame sūrį ir smulkiai supjaustome žaliuosius svogūnus. Į cukinijų mišinį sudėkite sūrį kartu su svogūnais, įmuškite porą kiaušinių ir įberkite druskos.
Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į dubenį su cukinijų mišiniu. Miltus su kepimo milteliais persijokite į dubenį, tešlą sumaišykite su cukinijos minkštimu ir sūriu.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir dėkite šaukštą cukinijų tešlos. Tešlą paskirstykite ant kepimo skardos paviršiaus ir suformuokite storus pyragus.
Kepkite pyragus 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Taip pat tortilijas galite kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies.
Prie šio papločio puikiai tiks padažas iš grietinės, krapų ir česnako. Pagamina sveiką patiekalą pusryčiams ar užkandžiams.