Vištienos mėsa medaus padaže pasirodo labai sultinga ir švelni, šis užkandis puikiai dera su įvairiais garnyrais. Šią mėsą gaminu net šventiniam stalui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vištienos filė, 4 vnt;
- pusės citrinos sultys;
- citrinos žievelės, 1 šaukštelis;
- medaus, 1 valgomasis šaukštas;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- miltų, 3 v.š.;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname, supjaustome plonomis juostelėmis ir dedame į maišelį.
Tris kartus nulupkite citriną ir išspauskite sultis. Tai pagal skonį, tačiau citrina mėsai suteikia malonios ir pikantiškos natos.
Pridėti į mėsą kartu su medumi ir kiaušiniais, augaliniu aliejumi, miltais.
Uždarykite maišelį ir keletą kartų gerai pakratykite, kad kepinys su prieskoniais gerai padengtų mėsos lentynas.
Palikite marinuotis 30-60 minučių.
Patarimas: šiame etape pakuotę galima išsiųsti į šaldiklį ir, jei reikia, išimsite ir kepsite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Galite kepti orkaitėje 10 – 15 minučių 180 laipsnių formoje.
Šias juosteles parduodu su įvairiais naminiais padažais, tačiau natūralus skonis patiks labiau nei su priedais. Mėsa tiesiog prabangi ir labai minkšta.