Obuolių pyragas laikomas vienu populiariausių kepinių visame pasaulyje. Jo aktualumas yra visiškai pagrįstas, nes obuoliai yra pigiausias vaisius planetoje. Be to, obuolių visada buvo. Dėl šios priežasties saldus vargšo vyro desertas yra obuolių pyragai.
Jei obuoliai buvo saldūs, tai valstiečiai negalėjo dėti cukraus į savo kepinius, ką jie ir darė. Cukrus daugumai buvo brangus, todėl saldainiai buvo kepami be jo.
Obuolių pyragai buvo gaminami rudenį, subrendus vaisių derliui. Dabar obuolių pyragus galima gaminti ištisus metus. Verta išmokti greitai ir skaniai pasigaminti obuolių pyragą.
Obuolių pyrago ingredientai:
- Obuoliai – 3 vnt.;
- 1 citrinos žievelė;
- Pusės citrinos sultys;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 200 g;
- Kefyras – 250 ml;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Kepimo soda – šaukštelis;
- Miltai – 500 g;
- Razinos – 50 g.
Gaminimo procesas:
Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Obuolių skilteles pabarstykite citrinos žievele, supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
Į atskirą dubenį išmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite ingredientus. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, įpilkite soda ir vėl išmaišykite.
Į mišinį išsijokite miltus, užminkykite tirštą be gabalėlių tešlą. Į tešlą suberkite obuolių gabalėlius, razinas ir išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, supilkite tešlą ant paviršiaus ir tolygiai paskirstykite.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Rezultatas – skanus minkštas obuolių pyragas. Jei norite, razinų recepte galite neįtraukti.