Home » Receptai » Žalieji pomidorai žiemai yra skanesni nei prinokę. Geresnių salotų-užkandžių nesugalvosi

Žalieji pomidorai žiemai yra skanesni nei prinokę. Geresnių salotų-užkandžių nesugalvosi

by admin

Labai skanus, aštrus, saldžiarūgštis užkandis iš žalių pomidorų žiemai – jo neįmanoma nuleisti! Neįsivaizduojate geresnio žalių pomidorų recepto.

Ingredientai salotoms-užkandžiams:

  • mišrūs žali, geltoni ir raudoni pomidorai – 2 kg;
  • svogūnas – 4 vnt.;
  • aitriosios paprikos – 2 vnt .;
  • druska – 1 valgomasis šaukštas;
  • garstyčių sėklos – 2 šaukštai;
  • kalendros sėklos – 1 šaukštelis;
  • vanduo – 1 litras;
  • actas 9% – 70 ml;
  • cukrus – 5 šaukštai;
  • druska – 1 valgomasis šaukštas;
  • juodieji pipirai – 10 vnt.

Pomidorus supjaustykite gana storais apskritimais, be uodegų.

Dubenyje sumaišykite pomidorus, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, labai plonai pusžiedžiais supjaustytą svogūną, garstyčių sėklas, kalendras ir 1 a.š. l. druskos Palikite dubenyje, kol ruošiamas marinatas.

Ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą 1 litre vandens. l. druskos ir 5 valg. l. cukraus, taip pat įdėti 10 vnt. žirneliai juodųjų pipirų. Užvirinkite, kad visi kristalai ištirptų. Į gatavą marinatą įpilkite acto, sumaišykite. Pomidorus sudėkite į pusės litro sterilizuotus stiklainius. Ant viršaus užpilkite marinatą ir uždenkite dangčiais.

Įdėkite skardines ant rankšluosčio į keptuvę, užpilkite vandeniu iki pečių ir sterilizuokite kaip įprasta praėjus 15 minučių po virimo. Tada sandariai užsukite dangtelius.

Labai skanus užkandis-salotos žiemai iš pomidorų! Žiemą gailėsitės, kad per mažai susukote.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas