Labai skanus, aštrus, saldžiarūgštis užkandis iš žalių pomidorų žiemai – jo neįmanoma nuleisti! Neįsivaizduojate geresnio žalių pomidorų recepto.
Ingredientai salotoms-užkandžiams:
- mišrūs žali, geltoni ir raudoni pomidorai – 2 kg;
- svogūnas – 4 vnt.;
- aitriosios paprikos – 2 vnt .;
- druska – 1 valgomasis šaukštas;
- garstyčių sėklos – 2 šaukštai;
- kalendros sėklos – 1 šaukštelis;
- vanduo – 1 litras;
- actas 9% – 70 ml;
- cukrus – 5 šaukštai;
- druska – 1 valgomasis šaukštas;
- juodieji pipirai – 10 vnt.
Pomidorus supjaustykite gana storais apskritimais, be uodegų.
Dubenyje sumaišykite pomidorus, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, labai plonai pusžiedžiais supjaustytą svogūną, garstyčių sėklas, kalendras ir 1 a.š. l. druskos Palikite dubenyje, kol ruošiamas marinatas.
Ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą 1 litre vandens. l. druskos ir 5 valg. l. cukraus, taip pat įdėti 10 vnt. žirneliai juodųjų pipirų. Užvirinkite, kad visi kristalai ištirptų. Į gatavą marinatą įpilkite acto, sumaišykite. Pomidorus sudėkite į pusės litro sterilizuotus stiklainius. Ant viršaus užpilkite marinatą ir uždenkite dangčiais.
Įdėkite skardines ant rankšluosčio į keptuvę, užpilkite vandeniu iki pečių ir sterilizuokite kaip įprasta praėjus 15 minučių po virimo. Tada sandariai užsukite dangtelius.
Labai skanus užkandis-salotos žiemai iš pomidorų! Žiemą gailėsitės, kad per mažai susukote.