Pyragų gaminimas dabar taip supaprastintas, kad visi veiksmai trunka tiesiogine prasme 15 minučių. Tai nuostabu, nes senovėje pyragų kepimas užtrukdavo daugiau nei pusę dienos. Tešlos minkymas, įdaro paruošimas ir kepimas užtruko daug laiko.
Šiuolaikiniame pasaulyje norint pagaminti skanius kepinius, yra visi privalumai. Yra patobulintos orkaitės, internete yra įvairių tešlos ir įdarų receptų. Šeimininkės socialiniuose tinkluose dalijasi įvairiais pyragų ir bandelių receptais.
Mes norime pakalbėti apie tai, kaip galite pagaminti greitus tinginio pyragus.
Ingredientai:
- kefyras – 250 ml;
- soda – ½ šaukštelio;
- kiaušiniai – 3 vnt .;
- sūdytas sūris – 100 g;
- svogūnai – vnt.;
- krapai – 6 šakelės;
- miltai – 250 ml.
Gaminimo procesas:
Į kefyrą įpilkite sodos ir palaukite, kol šie komponentai užges. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, sūdytą sūrį sutrinkite šakute iki košės.
Sumaišykite sūrį su kiaušinių mišiniu. Svogūną supjaustykite plonomis plunksnomis, o krapus smulkiai supjaustykite. Į dubenį su sūriu ir kiaušiniu suberkite krapus ir svogūną.
Į kiaušinių mišinį supilkite kefyrą, išsijokite miltus. Rankomis užminkykite elastingą ir nelipnų tešlos rutulį, kurį iškočiokite į storą sluoksnį.
Sluoksnį supjaustome mažomis ir ne ilgomis juostelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų (100 ml) ir ant paviršiaus išdėliokite tešlos juosteles.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Pyragėlius galite dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Iš sūrio ir kefyro galite pagaminti greitus ir paprastus pyragus.