Pyragai išpopuliarėjo apie XVIII a. Jie tarnavo kaip kvietimas į balius ir kitus visuomenės elito banketus. Tačiau vėliau tortai pradėjo vaidinti svarbų vaidmenį pačiame pokylio renginyje.
Atsiradus įvairiems sausainių ir kremų receptams, pradėjo vystytis konditerijos pramonė. Pamažu viso pasaulio konditeriai pradėjo kurti vis įdomesnius desertus.
Šiais laikais pyragai yra pagrindinė desertų gamybos sritis. Jie yra paklausūs visame pasaulyje, o jų aktualumas laikui bėgant neišnyksta.
Norime duoti receptą, kaip pasigaminti skanų bananų pyragą.
Ingredientai:
- Želatina – 10 g;
- Vanduo – 30 ml;
- Sausainiai – 110 g;
- Sviestas – 60 g;
- Bananai – 2 vnt.;
- Grietinėlė – 200 ml;
- Grietinėlės sūris – 400 g;
- Cukraus pudra – 100 g;
Ingredientai glaistui:
- Bananas – 2 vnt.;
- Želatina – 5 g;
- Vanduo – 200 ml;
- Cukrus – 3 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Į želatiną reikia iš anksto įpilti vandens, išmaišyti ir palikti, kol išbrinks. Sudėkite sausainius į trintuvą ir sutrinkite iki trupinių, tada supilkite šiltą sviestą ir išmaišykite.
Susmulkintus sausainius dėkite į biskvito formą ir prispauskite prie dugno.
Bananus nulupkite ir kartu su grietinėle sutrinkite trintuvu iki tyrės.
Kreminę bananų mišinį supilkite į kreminį sūrį, sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite. 5 šaukštus gautos masės dėkite į dubenį su pakaitinta želatina ir želatinos mišinį pamažu supilkite į bananų masę.
Supilkite bananų mišinį ant sausainių plutos ir padėkite į šaldytuvą valandai, kol sustings.
Glajų gaminame atskirai – vandenį sumaišome su želatina ir cukrumi.
Bananą supjaustykite plonais griežinėliais ir padėkite ant šaldyto pyrago. Želatinos ir cukraus mišinį dėkite į puodą ant vidutinės ugnies, neužvirinkite.
Naudodami šaukštą, atsargiai supilkite bananų raštą ant pyrago. Prieš tai darydami būtinai suformuokite šonus ant torto paviršiaus.
Tortą vėl dėkite į šaldytuvą porai valandų, kol sustings.
Rezultatas yra puikus bananų pyragas, pagamintas iš minimalių ingredientų. Tai nebrangus desertas, kurį gali pasigaminti bet kuris naujokas virėjas.