Beveik kiekvienas žmogus žino, kad Petras Didysis į mūsų šalį atvežė bulves. Paprastai šis faktas mokomas istorijos pamokose mokykloje. Taip pat žinoma, kad bulvės nuo seno buvo valstiečių panacėja. Neišsilavinę žmonės nemokėjo tinkamai naudotis keistu augalu.
Bulvių tėvynė yra Pietų Amerika. Čia galite rasti laukinių bulvių, kurios nėra valgomos žmonėms. Šiuolaikinės Bolivijos teritorijoje bulvės buvo pradėtos naudoti kaip pasėliai maistui. Archeologiniais duomenimis, daržovė buvo pradėta vartoti prieš 9000 metų.
Dabar galime nesunkiai užsiauginti ir nusipirkti bulvių, kad pasigamintume įdomų užkandį – bulvių lazdeles.
Ingredientai:
- bulvės – 7 vnt .;
- druska – ½ šaukštelio;
- rūkytas sūris – 80 g;
- malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
- bulvių krakmolas – 4 šaukštai;
- paprika – ½ šaukštelio;
- petražolės – pundelis.
Gaminimo procesas:
Bulves reikia virti, kol suminkštės, atvėsinti ir nulupti. Paruoštą daržovę reikia sutrinti trintuvu iki tyrės konsistencijos.
Petražoles susmulkinkite į miltelius, o rūkytą sūrį sutarkuokite ant vidutinių trintuvės dantukų. Į indą su bulvių koše įpilkite petražolių ir sūrio. Mišinį pabarstykite druska, paprika ir maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite.
Į bulvių mišinį įmaišykite krakmolą ir išminkykite tešlą. Ant stalo iškočiokite tolygų 3 mm storio bulvių mišinio sluoksnį. Paplotį supjaustykite ilgomis plonomis juostelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite didelį kiekį augalinio aliejaus (100 ml). Ant dugno dėkite bulvių lazdeles ir kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.
Dėl to turime skanų užkandį įvairiai veiklai.
Pavyzdžiui, tai geras užkandžių pasirinkimas žiūrint filmus.