Bulvės tapo viena geidžiamiausių daržovių pasaulyje. Sunku įsivaizduoti bet kurį pagrindinį mėsos patiekalą be garnyro bulvių košės, kaimiško stiliaus bulvių ir kitų patiekalų pavidalu.
Produktas pasirodė toks universalus, kad auginamas beveik visuose žemynuose. Yra daug įvairių bulvių pasėlių. Buvo sukurtas tam tikras bulvių giminaitis – saldžioji bulvė. Taip pat yra raudonų, juodų ir violetinių veislių.
Didžiausia žemėje užauginta bulvė sveria 8 kg.
Kadaise senovėje laukinės bulvės buvo naudojamos priešams nuodyti.
Dabar ši daržovė yra gerbiama kaip ir anksčiau. Yra daug bulvių patiekalų ruošimo receptų. Mes jums papasakosime apie bulvių troškinį.
Ingredientai:
- bulvės – 3 vnt .;
- kietas sūris – 150 g;
- svogūnai – 2 vnt.;
- pomidoras – 3 vnt .;
- vištienos kiaušiniai – 4 vnt .;
- malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
- druska – žiupsnelis;
- džiovintas česnakas – ½ šaukštelio;
- kukurūzų krakmolas – 4 šaukštai;
- majonezas – 2 šaukštai;
- žalieji svogūnai – pundelis;
- lydytas sūris – 4 griežinėliai.
Gaminimo procesas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite dideliais trintuvės dantukais. Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais ir sumaišykite su bulvių mišiniu.
Į masę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Į masę integruojame kukurūzų krakmolą, užminkome kažką panašaus į tešlą.
Riebalais išteptoje keptuvėje ant vidutinės ugnies dugną paskleiskite ⅓ bulvių mišinio. Kepkite papločius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Tą patį padarykite su kitomis dviem bulvių tešlos dalimis.
Nelabai smulkiai supjaustome kekę žalių svogūnų, kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Sūrį sumaišykite su žaliaisiais svogūnais, pagardinkite majonezu, džiovintu česnaku ir maltais juodaisiais pipirais.
Pomidorus supjaustykite plonais žiedeliais.
Gauta sūrio ir svogūnų pasta užtepkite ant pirmojo papločio.
Ant šio sluoksnio uždėkite antrą paplotį, uždenkite pomidorų žiedais ir lydytu sūriu. Pomidorus apibarstome trečia tortilija, kurią apibarstome likusiu sūriu.
Troškintuvą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių ant kepimo skardos su pergamentu ant paviršiaus.
Pasirodo, neįprasta vakarienė iš biudžetinių produktų. Kitus ingredientus į troškinį galite dėti sluoksniais pagal skonį.