Šį aromatingą, patrauklų ir sotų patiekalą paruošti labai paprasta. Priedai dešros ir sūrio pavidalu daro jį originaliu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- virtos bulvės, 3 vnt;
- miltai, 150 g;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- kumpis ir mocarela po 100 – 150 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
- saldžiosios paprikos ir pomidorų, svogūnų 0,5 – 1 vnt.
Gaminimo procesas
Išvirtas bulves išverskite į tyrę, sumaišykite su kiaušiniais, miltais ir prieskoniais.
Dešrą supjaustome juostelėmis arba gabalėliais, o sūrį – griežinėliais.
Bulvių tešlą padalinkite į 4 dalis ir drėgnomis rankomis iš kiekvienos suformuokite plokščius keptuvės dydžio paplotėlius.
Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir ant viršaus uždėkite paplotį, dešrą ir sūrio riekeles, uždenkite antruoju papločiu.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite pyragą 5 – 7 minutes.
Naudodami lėkštę apverskite pyragą ir apkepkite kitą pusę.
Taip ruošiame antrą pyragą.
Iš daržovių ruošiame salotas ir patiekiame su gardžiais ir rausvais pyragėliais. Paprasti, skanūs ir sotūs pusryčiai, pietūs ar vakarienė.