Ne paslaptis, kad pyragus žmonės pradėjo kepti seniai. Pyragas ant namų stalo – geros savijautos garantas.
Jei prisiminsime istoriją, jaunos merginos buvo išmokytos kepti dar jaunos. Paprastai tai įvyko per 14–15 metų. Santuokinio amžiaus mergina jau mokėjo puikiai paruošti pyragą, kad kitą dieną galėtų pavaišinti mylimąjį savo pačios kulinariniu stebuklu.
Pyragas pagal šį receptą tiesiog ištirps burnoje. Idealus variantas išbandyti savo kulinarinius įgūdžius.
Ingredientai:
- obuoliai – 700 gr;
- miltai – 300 gr;
- kepimo milteliai – 10 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- sviestas – 80 g;
- pienas – 100 ml;
- cukrus – 150 gr;
- druska – žiupsnelis;
- cinamonas – 1/2 šaukštelio;
- vanilės;
- centras ir citrinos sultys.
Gaminimo procesas:
Į gilų dubenį sumuškite tris didelius kiaušinius. Įberkite žiupsnelį druskos ir 150 gramų cukraus. Plaktuvu sumaišykite ingredientus. Supilkite pieną ir mikrobangų krosnelėje ištirpintą sviestą. Toliau įpilkite vanilės ekstrakto. Sumaišykite.
Naudodami trintuvą, nuimkite citrinos žievelę ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Į dubenį taip pat dedame cinamono. Kepimo miltelius ir miltus persijokite per sietelį. Dar kartą naudokite plaktuvą, kad gautumėte vienalytę tešlą.
Tada obuolius supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į tešlą. Išspauskite sultis iš citrinos ir užpilkite mišiniu.
Išmaišykite ir padėkite į formą, išteptą augaliniu aliejumi.
Įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki šimto aštuoniasdešimt laipsnių 40-45 minutes. Patikrinkite pasirengimą dantų krapštuku.
Pyragą supjaustome patogiais gabalėliais ir patiekiame svečius. Gražaus vakaro su gardžiu pyragu!