Obuolių pyragai yra labai populiarūs JAV. Vienas pagrindinių šalies miestų liaudyje vadinamas didžiuliu obuolių pyragu, o Virdžinijos valstija net pripažino kepinį nacionaliniu lobiu.
Tačiau Amerikoje obuolių pyragai pasirodė ne taip seniai. Todėl nereikėtų manyti, kad kepiniai turi tokį didelį kultūrinį pėdsaką, kaip, pavyzdžiui, mums blynai.
Europiečiai atgabeno obuolius į Šiaurės Ameriką. Vietiniai gyventojai kepimo receptus skolinosi iš atvykusių tautų.
Mūsų šalyje obuolių pyragai žinomi nuo seno. Valstiečiams, taip pat dirbantiems amerikiečiams, toks kepimas buvo desertas. Gaminkime kartu skanų obuolių pyragą.
Ingredientai:
- kiaušiniai – 3 vnt .;
- razinos – 50 g;
- cukrus – 250 ml;
- obuoliai – 2 vnt.;
- druska – ½ šaukštelio;
- kepimo milteliai – a.š;
- vanilinio cukraus – a.š;
- miltai – 500 g;
- kefyras – 250 ml;
- augalinis aliejus – 125 ml.
Gaminimo procesas:
Į indą su kiaušiniais supilkite įprastą ir vanilinį cukrų bei druską, plakite mikseriu iki vientisos masės. Į mišinį supilkite šiltą kefyrą ir augalinį aliejų ir toliau plakite ingredientus.
Į mišinį išsijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite ne itin tirštą tešlą. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais, kartu su razinomis suberkite į tešlą, išmaišykite.
27×27 cm formą uždenkite pergamentu ir supilkite tešlą ant paviršiaus. Tešlą tolygiai paskirstykite ant dugno ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
Pagal šį receptą obuolių nulupti nereikia. Tai suteiks kepiniams daugiau aromato ir skonio.