Home » Receptai » Cukinijas gaminu jau savaitę. Skanus cukinijų ir maltos mėsos receptas

Cukinijas gaminu jau savaitę. Skanus cukinijų ir maltos mėsos receptas

by admin

Cukinijų suktinukai įdaryti malta mėsa, kepti orkaitėje. Tai paprasta, greita ir labai skanu. Puiki, labai lengva, bet soti vakarienė.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • cukinijos, 3 – 4 vnt.;
  • morkos ir svogūnai 1 vnt.;
  • malta mėsa, 500 g;
  • ryžiai, 0,5 stiklinės;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • grietinė ir kečupas po 150 g;
  • vandens, 1 puodelis.

Gaminimo procesas

Rinkitės dideles cukinijas, kad juostelės jūsų suktinukams būtų didelės ir ilgos.

REKLAMA

Daržovių skustuvu arba smulkintuvu supjaustykite cukiniją juostelėmis.

Paimkite bet kokį mėgstamą faršą ir sumaišykite su žaliais ryžiais, troškintomis daržovėmis – svogūnais ir morkomis bei įvairiais prieskoniais pagal savo skonį. Druskos ir pipirų. Mišinį gerai išmaišykite rankomis iki vientisos masės.

Ant kiekvienos cukinijos juostelės dedame įdarą, susukame į vamzdelius ir dedame į kepimo indą.

REKLAMA

Įdarui sumaišykite vandenį, grietinę ir kečupą, prieskonius, druską, aromatines žoleles ir žoleles. Padažą galite pasigaminti pagal savo skonį ir naudoti grietinėlę, pomidorų pastą ir kitus produktus. Taip pat galite pasigaminti padažą su daržovėmis, kaip ir kopūstų suktinukus.

Padažą užpilkite ant formelės cukinijų.

Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą, tačiau patikrinkite orkaitę.

REKLAMA

Tokios cukinijos pasirodo labai švelnios, aromatingos, sočios ir puikiai papildo jaunų bulvių – keptų ar virtų – garnyrą.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas