Home » Receptai » Cukinijos ir bulvės skanesnės už mėsą. Šiuos blynus kepu vietoj kotletų: tobulas vasaros receptas

Cukinijos ir bulvės skanesnės už mėsą. Šiuos blynus kepu vietoj kotletų: tobulas vasaros receptas

by Aurelijus A

Cukinijų ir bulvių blynai yra viena iš paprasčiausių, tačiau labai skanių ir maistingų patiekalų, kurie gali būti puikus pasirinkimas tiek kasdieniam šeimos valgiui, tiek šventinėms progoms. Šis receptas leidžia mėgautis šviežiomis daržovėmis ir jų natūraliu skoniu, taip pat yra labai universalus – blyneliai gali būti patiekiami tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras ar užkandis.

Šio recepto privalumas yra tas, kad jis yra lengvai paruošiamas, nereikalauja sudėtingų ingredientų, o skonis – ypatingas ir įdomus. Be to, cukinijos ir bulvės pasižymi daugybe naudingų maistinių medžiagų, todėl šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas.

Kodėl verta rinktis cukinijų ir bulvių blynus?

Cukinijos yra mažai kaloringos, bet turtingos vandens ir skaidulų, todėl puikiai tinka norintiems palaikyti gerą virškinimą ir išlaikyti gerą savijautą. Jos taip pat yra šaltinis B grupės vitaminų, vitamino C, kalio ir magnio. Be to, cukinijos suteikia patiekalui lengvumo ir gaivumo.

Bulvės, kita vertus, yra puikus krakmolo šaltinis, suteikiantis sotumo jausmą ir energijos. Jos turi daug skaidulų, kalio ir vitamino C. Kai deriname cukinijas ir bulves, gauname balansą tarp lengvumo ir sotumo, o rezultatas – ypač skanus, tankus ir aromatingas patiekalas.

Pasiruošimas ir ingredientai

Kad pasigamintumėte šiuos skanius blynus, reikės šių ingredientų:

  • 3 vidutinės bulvės
  • 1 didelė cukinija
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 3 kiaušiniai
  • 3 šaukštai miltų
  • ½ šaukštelio druskos
  • 70 g sūrio (pvz., fermentinio ar mocarelos)
  • Prieskoniai pagal skonį: juodieji pipirai, česnako milteliai, žolelės

Šie ingredientai yra lengvai prieinami kiekvienoje parduotuvėje ir nebrangūs, todėl šis receptas yra ekonomiškas ir prieinamas kiekvienam.

Paruošimo procesas

1. Daržovių paruošimas

Pirmiausia, nupjaukite ir sutarkuokite bulves ir cukinijas. Patartina naudoti stambesnę tarką, kad daržovės gerai susimaišytų ir blynai būtų apvalūs bei traškūs. Po to, sudėkite tarkuotas daržoves į didelį dubenį ir užberkite šiek tiek druskos.

Leiskite šiai mišiniui pastovėti apie 10 minučių. Druska padės ištraukti perteklinį drėgmę iš daržovių, todėl blynai bus traškesni ir geriau laikysis keptuvėje.

2. Svogūno ir prieskonių paruošimas

Tuo tarpu smulkiai supjaustykite arba susmulkinkite svogūną. Jį galite kepti nedidelėje šaukšte aliejaus tol, kol jis taps auksinės spalvos ir įgaus saldumo. Šis žingsnis ne tik suteiks papildomo skonio, bet ir padės išvengti per intensyvaus svogūno kvapo per patiekalą.

Prieskonius pasirinkite pagal savo skonį – naudokite juoduosius pipirus, česnako miltelius, žoleles kaip petražoles ar krapus. Šie prieskoniai suteiks patiekalui daugiau aromato ir įvairovės.

3. Daržovių mišinys

Į cukinijų ir bulvių mišinį įmuškite 1 kiaušinį ir gerai išmaišykite. Tuomet įdedame smulkiai supjaustytą ar keptą svogūną. Jei norite, galite įdėti ir kitų prieskonių, kad patiekalas būtų dar aromatingesnis.

Įberkite miltų – jie padės sujungti visus ingredientus ir suteiks blynams struktūros. Gerai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa ir pakankamai tiršta, tačiau ne per stora.

4. Sūris ir įdaras

Sūrio gabaliukus sutarkuokite ir įdėkite į kiekvieną blyną ar jų dalį. Jei norite, galite naudoti įvairius sūrius – minkštus, sūrius ar net fermentinius. Sūris suteiks papildomo skonio ir tekstūros.

5. Kepimo procesas

Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus. Šaukštu dėkite porą šaukštų daržovių tešlos, suformuodami nedidelius blynus. Šaukšto pagalba padarykite mažas įdubas kiekviename blynelyje, kur įdėsite sūrio gabaliukus ar kitus įdaru.

Užpilkite šiek tiek išplakto kiaušinio virš įdaro ir uždenkite tešla. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie įgaus auksinę spalvą ir taps traškūs. Paprastai tai užtrunka apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.

6. Patiekalų garnyras ir padažas

Geriausia šiuos blynus patiekti su šviežiomis žolelėmis, grietine, jogurtu ar naminiu padažu. Pavyzdžiui, galite pasigaminti paprastą česnako ir žolelių padažą, sumaišant grietinę su smulkiai pjaustytu česnaku ir krapais. Tai papildys skonį ir suteiks patiekalui šviežumo.

Naudingi patarimai

  • Norint, kad blyneliai būtų traškūs, svarbu gerai įkaitinti keptuvę ir naudoti pakankamai aliejaus.
  • Jei masė atrodo per skysta, įmaišykite daugiau miltų arba šiek tiek džiūvėsėlių.
  • Blyneliai gali būti kepami ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje, jei norite mažiau riebalų. Kepti apie 15–20 minučių 180 °C temperatūroje.
  • Šiuos blynus galima ruošti iš anksto ir šaldyti. Jie puikiai tinka kaip greitas ir skanus užkandis bet kuriuo metu.

Patiekimo idėjos ir variantai

Šiuos cukinijų ir bulvių blynus galima patiekti įvairiai, priklausomai nuo jūsų skonio ir nuotaikos:

  • Su grietine, jogurtu ar naminiu padažu
  • Su šviežiomis salotomis ir duona
  • Kaip užkandį su pomidorais ir agurkais
  • Su kiaušiniais ar keptomis daržovėmis kaip pusryčių ar vakarienės dalis

Šis patiekalas taip pat puikiai tinka vaikų mitybai, nes yra ne tik skanus, bet ir naudingas.

Išvados

Cukinijų ir bulvių blynai – tai puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima pagaminti neįprastą ir labai skanų patiekalą. Šis receptas yra lankstus ir gali būti pritaikytas pagal asmeninį skonį – pridėti daugiau prieskonių, sūrių ar žolelių. Be to, jis yra labai universalus, tinka įvairioms progoms ir gali būti patiekiamas tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis ar garnyras.

Nepamirškite eksperimentuoti, naudoti šviežias daržoves ir mėgautis gaminimo procesu!

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas