Kepta cukinija su sūriu ir žolelėmis. Patiekalas pasirodo lengvas, gaivus, sultingas ir labai skanus, tinka prie bet kokių garnyrų ir mėsos, žuvies užkandžių, užtepėlių ir pastų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- sūris, 100 g;
- žalumynai arba sausos žolelės, paprika;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- džiūvėsėliai, 100 g;
- miltų, 50 g.
Gaminimo procesas
Cukinijoje šakute padarome vageles, kad žievelė verdant taptų minkšta ir gerai prisisotintų prieskonių.
Cukiniją perpjaukite išilgai, suberkite į indą, įberkite druskos, pipirų. Įberkite įvairių prieskonių pagal skonį, išmaišykite ir marinuokite 10 – 15 min.
Trys sūriai ant vidutinės trintuvės, sumaišyti su kiaušiniais, druska, prieskoniais, paprika.
Sumaišykite džiūvėsėlius su miltais.
Šiame mišinyje apvoliokite kiekvieną cukinijos juostelę, tada panardinkite į sūrio-kiaušinių mišinį ir įdėkite į keptuvėje įkaitintą augalinį aliejų.
Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes.
Šį patiekalą galima patiekti su įvairiais padažais. Jei turite laiko ir noro, sutarkuokite lydytą sūrį ir česnaką. Įdėkite krapų ir majonezo. Ši užtepėlė puikiai dera su šiomis cukinijomis.