Cukinijos jau seniai tapo universalia daržove, iš kurios galima pagaminti įvairiausių labai skanių patiekalų. Traškių, labai skanių lazdelių receptas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- grietinės, 200 g, galima pakeisti 2 kiaušiniais;
- česnako, 2 skiltelės;
- sūris, 100 g;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- džiūvėsėliai, 100 g.
Gaminimo procesas
Rinkitės jaunas cukinijas, kad nereikėtų nupjauti odelės.
Supjaustykite kubeliais, apie 5 cm ilgio ir apie 1,5 – 2 cm storio.
Grietinę pagardinkite tarkuotu česnaku, druska, pipirais, aromatinėmis žolelėmis ir prieskoniais pagal skonį.
Trys kietieji sūriai ant vidutinės trintuvės ir sumaišomi su džiūvėsėliais.
Pirmiausia kiekvieną cukinijos blokelį pamerkite į grietinės padažą, tada apkepkite sūrio ir džiūvėsėlių dangoje.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite kubelius.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Tai toks paprastas, bet labai skanus užkandis, kurį galite pasigaminti. Būtinai pasigaminkite padažą iš grietinės, česnako ir krapų.
Grietinės mišinys. Į kuriuos panardinate batonėlius, galite juos pakeisti iki tirštos ir stabilios putos išplaktais baltymais, sumaišytais su druska ir prieskoniais.