Pyragai yra visose pasaulio virtuvėse. Kad ir kur pažvelgtumėte į gaminimo aspektus, atsiras įvairių pyragų. Tai nenuostabu, nes kepimas yra gana paprastas ir populiarus. Be to, jis turi daug privalumų.
Pavyzdžiui, pyragams nenaudojami jokie papildomi indai. Šį kepinį galite valgyti rankomis laisvai ir neteršdami lėkščių. Tiesą sakant, taip jie tai darė senovėje.
Pakalbėkime apie paprastą rytietiškos virtuvės keptos mėsos pyragų paruošimo būdą.
Ingredientai:
- augalinis aliejus – 70 ml;
- verdantis vanduo – 350 ml;
- svogūnai – vnt.;
- druska – 1,5 šaukštelio;
- malta mėsa – 450 g;
- miltai – 600 g;
- pomidoras – vnt.;
- česnako skiltelė;
- raudonoji paprika – 0,5 vnt .;
- krapai – 40 g;
- žalioji paprika – 0,5 vnt.
Gaminimo procesas:
Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną pakepinkite 50 ml augalinių riebalų iki skaidrumo. Į svogūną suberkite faršą, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa pakeis spalvą.
Šiame etape nepamirškite įdaro pagardinti puse arbatinio šaukštelio druskos.
Paprikas supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite česnaką ir krapus. Į faršą suberkite abiejų rūšių pipirus ir virkite, kol šie produktai suminkštės. Tada įdarą pabarstykite krapais, suberkite smulkintą česnaką ir išmaišykite. Po to galite išjungti ugnį ir palikti mėsos mišinį atvėsti.
Norėdami paruošti tešlą, išsijokite miltus į gilų dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu, augaliniu aliejumi ir įberkite druskos. Ingredientus reikia minkyti, kol susidarys nelipni elastinga tešla.
Tešlos gabalėlį padalinkite į dvi lygias dalis. Kiekviena pusė turėtų būti padalinta į 5 kolobokus. Palikite 10 gumuliukų po maistine plėvele valandai.
Iš kolobokų iškočiokite plonus 27-30 cm skersmens papločius, ant 5 plokščių pyragėlių.
Apvalių sluoksnių kraštus suvilgome vandeniu, o antrą sluoksnį dedame ant įdaro. Abu sluoksnius sandariname kartu.
Keptuvės dugną įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite. Įdarytą paplotį dėkite į keptuvę ir keletą kartų apkepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – pyragėliai, primenantys ploną baltos tešlos tešlą.
Tik šis kepinys yra naminis ir turi sultingą bei aromatingą įdarą.