Labai skanus patiekalas, paragaukite. Galima naudoti bet kokią žuvį. Receptas paprastas, viskas paruošta ir orkaitėje, ingredientai yra.
Žuvis ir bulvės pasirodo sultingos, švelnios ir labai skanios. Patogu vienu metu patiekti pietums ar vakarienei, garnyrą ir pagrindinį patiekalą.
Receptas:
- žuvies filė – 500 g (menkė, jūrinė lydeka, tilapija)
- bulvės – 5-6 vnt.
- svogūnai – 1-2 vnt.
- druska, pipirai – pagal skonį
Užpildymui:
- 3 kiaušiniai
- 3 valg. grietinės arba majonezo
- 100 g sūrio
- 0,5 stiklinės pieno arba grietinėlės
Gaminimo procesas
Pirmiausia paruoškite formą ir sutepkite ją augaliniu aliejumi. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Sudėkite į formą ir tolygiai paskirstykite.
5 ar 6 nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais. Kuo ploniau pjaustysime, tuo geriau. Taip jis pasirodys minkštas ir skanus.
Patartina naudoti kepimui tinkamas bulvių veisles. Išsiunčiame į formą ir platiname.
Jei norite, ant viršaus galite uždėti dar vieną sluoksnį susmulkinto svogūno. Pipirai ir druska, taip pat galite pridėti mėgstamų prieskonių.
Paimkite bet kokią žuvies filė, aš naudojau menkę, ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Tada vienu sluoksniu uždėkite ant bulvių. Įberiu pipirų ir druskos, taip pat pabarstau žuvies prieskoniais.
Paruošiame įdarą. Į atskirą dubenį įmuškite 3 kiaušinius, įdėkite 3 šaukštus grietinės arba majonezo, 100 gramų tarkuoto sūrio, pusę stiklinės pieno arba grietinėlės. Druskos, pipirų ir sumaišykite.
Supilkite mūsų žuvį ir 40 minučių nusiųskite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite žuvį 20 minučių be folijos ir 20-25 minutes su folija. Vadovaukitės savo orkaite.
Persmelkite bulves peiliu ir patikrinkite, ar jos iškepusios. Kepimo laikas priklausys nuo bulvių rūšies ir jūsų orkaitės.
Patiekiame gatavą patiekalą prie stalo. Sultinga, švelni ir labai skani žuvis ir bulvės. Rezultatas – labai skanus patiekalas, kurį galima patiekti ir pietums, ir vakarienei.
Laikykite nykštį aukštyn ir palikite savo komentarus. Linkiu visiems gero apetito ir geros nuotaikos!