Jei mėgstate klasikines įdarytas paprikas, tuomet patiks ir šis variantas su cukinijomis. Keletas ingredientų, šiek tiek laiko ir skanūs pietūs ar vakarienė jau paruošti.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 1 kg;
- malta mėsa, 500 g;
- saldžiosios paprikos, 2 vnt;
- svogūnas, 1 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- sausa adžika, 0,5 šaukštelio;
- grietinės, 1 valgomasis šaukštas;
- sūris, 150 g.
Gaminimo procesas
Rinkitės ne per storas ir nepernokusias cukinijas. Kad įdarytas patiekalas po gaminimo nesuirtų.
Daržoves supjaustykite gabalėliais arbatiniu šaukšteliu arba aštriu peiliu. Mes pasirenkame vidurį.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
Saldžiąją papriką supjaustykite gabalėliais, žalumynus susmulkinkite pagal skonį.
Pipirus, česnaką ir žoleles sumalkite blenderiu.
Maišytuvo mišinį ir svogūną sumaišykite su malta mėsa, pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais ir aromatinėmis žolelėmis.
Cukinijas įdarykite malta mėsa ir dėkite į riebalais pateptą kepimo formą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, tada apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame dar 10 minučių.
Tokias skanias cukinijas galima patiekti prie įvairių garnyrų, tiesiog su virtais ryžiais ar naminėmis bulvėmis.
Naudokite maltos mėsos asorti, tada patiekalo skonis bus labai įvairus ir idealus.