Labai skanus, paprastas ir sotus troškinys iš tarkuotų bulvių su dešrelėmis arba virta dešra, virta vištiena arba kumpiu ir sūriu. Bus labai skanu, jei pievagrybius įdėsite su vištienos gabalėliais ir sūriu – toks derinys puikiai tiks bulvių troškinimui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 1 kg;
- dešrelės, 8 vnt;
- česnakai, 2 – 3 skiltelės;
- druska, pipirai, prieskoniai, aromatinės žolelės, žolelės;
- kiaušiniai, 3 vnt;
- sviestas, 50 g;
- sūris, 150 g
Gaminimo procesas
Trys bulvės ant stambios trintuvės ir užpilkite šaltu vandeniu, nuplaukite ir nusausinkite vandenį, išspauskite.
Sumaišykite bulves su kiaušiniais ir kapotomis žolelėmis, aromatiniais prieskoniais ir žolelėmis.
Dešreles supjaustykite griežinėliais, apkepkite keptuvėje ir suberkite tarkuotą česnaką, pakepinkite porą minučių ir išimkite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite bulvių mišinį, išlyginkite ir troškinkite uždengę 1-7 minutes ant silpnos ugnies.
Ant viršaus dedame dešreles, pagal skonį dedame alyvuogių gabalėlius, žoleles, sūrio griežinėlius ir išdėliojame antrąją bulvių mišinio dalį, uždengiame dangčiu. Kepkite dar 7-10 minučių.
Naudodami plokščią lėkštę, apverskite ją ir patiekite kitą pusę.
Šį troškinį tiekiame su subtiliu ir labai skaniu įdaru pusryčiams ar pietums, vakarienei su grietine, majonezo padažu su žolelėmis ir česnaku.