Home » Receptai » Greiti blyneliai keptuvėje: net nereikia kočioti tešlos. Ant kefyro, su žolelėmis ir sūriu

Greiti blyneliai keptuvėje: net nereikia kočioti tešlos. Ant kefyro, su žolelėmis ir sūriu

by admin

Be įprastos duonos, pyragų ir bandelių, parduotuvėse dažnai galima rasti ir paplotėlių. Tai unikali kepimo rūšis, sukurta Rytuose.

Uzbekistane, Armėnijoje ir Gruzijoje paplotėliai pakeičia pažįstamą kepalą ir ruginę duoną. Paplotis ir pita duona naudojami kaip garnyras prie mėsos, žuvies ir kitų patiekalų.

Dažnai rytuose papločiai tarnauja kaip lėkštės. Ant tokio tipo kepinių patogu dėti šašlyko gabalėlius, daržoves ir vaisius.

Verta patiems pasigaminti skanių paplotėlių su žolelėmis ir sūriu.

Ingredientai:

  • kefyras – 300 ml;
  • kiaušinis – vnt.;
  • druska – 5 g;
  • cukrus – 5 g;
  • miltai – 150 g;
  • kepimo milteliai – 5 g;
  • sūris – 200 g;
  • žalieji svogūnai – 25 g;
  • petražolės – 40 g.

Gaminimo procesas:

Į dubenį su šiltu kefyru įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir granuliuoto cukraus, gerai išmaišykite. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais, persijokite į kefyrą, užminkykite tešlą.

Įdarui paruošti reikia sutarkuoti sūrį, susmulkinti petražoles ir žaliuosius svogūnus. Susmulkintus ingredientus sudėkite į dubenį su tešla ir išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, ant paviršiaus padėkite ⅓ tešlos ir lygiu sluoksniu paskirstykite ant dugno. Kepkite papločius po dangčiu ant vidutinės ugnies apie 3-5 minutes.

Tada apverskite paplotį į kitą pusę ir kepkite 3-4 minutes. Panašiai kepkite pyragėlius iš likusių dviejų tešlos dalių.

Paruošimui reikia naudoti gerai tirpstantį sūrį.

Kaip žalumynai naudojami krapai, kalendra ir kitos žolelės.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas