Šiuos bulvių ir mėsos kukulius visada gaminu padaže, kai norisi ko nors greito, paprasto, bet labai skanaus. Į maltą mėsą galite dėti ir grybų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 3 vnt;
- svogūnas, 1 vnt;
- malta mėsa, 450 g;
- grietinė, 100 g;
- vanduo, 100 ml;
- pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės, aromatinės žolelės.
Gaminimo procesas
Tris bulves ant rupios trintuvės ir įberkite šiek tiek druskos. Palikite, kol bulvės išskirs sultis.
Išspauskite ir sumaišykite su malta mėsa bei tarkuotu svogūnu.
Pagardinkite mišinį druska, pipirais, prieskoniais pagal savo skonį ir aromatinėmis žolelėmis, kapotomis žolelėmis.
Iš mišinio formuojame nedidelius rutuliukus.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite rutuliukus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Sudėkite visus rutuliukus į keptuvę.
Sumaišykite grietinę, vandenį ir pomidorų pastą, prieskonius pagal skonį.
Patarimas: pomidorų pastą galite pakeisti padažu – paimkite jo šiek tiek daugiau ir įpilkite mažiau vandens. Arba paimkite pomidorų sultis, tada vandens jums visai nereikia. Padaže pravers ir smulkintas česnakas bei lauro lapas.
Padažą užpilkite ant rutuliukų, uždenkite dangčiu ir pavirę 15 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Patiekite su įvairiais garnyrais. Labai mėgstu su virtais ryžiais, bulvių koše ir makaronais.