Jei norite suvartoti daug vitaminų ir mineralų nedvejodami, turėtumėte pradėti ruošti kopūstų patiekalus. Ši daržovė turi daug teigiamų savybių, apie kurias daugelis žmonių nežino.
Pavyzdžiui, kopūstai turi makro ir mikroelementų. Jie normalizuoja visų svarbių organizmo sistemų veiklą, įskaitant imuninę, nervų, širdies ir kraujagyslių bei kitas.
Įprastuose kopūstuose yra kalio, magnio, fosforo, kalcio ir geležies. Kad gautumėte pakankamai visų vitaminų ir mineralų, per dieną reikia suvalgyti 200 gramų šviežių kopūstų.
Parodysime, kaip pasigaminti kopūstų pyragą, kuris padės įtraukti šią daržovę į savo racioną.
Ingredientai:
- puse kopūsto;
- sūris – 50 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- sezamo sėklos – a.š;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- kukurūzų miltai – 3 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Kopūstą reikia smulkiai pjaustyti, įberti druskos ir gerai išspausti, kol atsiras sultys. Į kopūstą įmuškite porą kiaušinių, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir džiovinto česnako, išmaišykite.
Į kopūstų mišinį supilkite kukurūzų miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, ant paviršiaus padėkite kopūstų mišinį, sutankinkite ir išlyginkite paviršių.
Būsimo pyrago viršų pabarstykite sezamo sėklomis, uždenkite dangčiu ir kepkite iš abiejų pusių po 10 minučių. Šiuo metu sūrį sumalkite ant smulkių trintuvės dantukų.
Pyrago viršų pabarstykite sūriu ir toliau kepkite uždengę, kol sūris išsilydys.
Šis pyragas pagaminamas per 20-25 minutes, neminkant tešlos ir neruošiant orkaitės.
Šį kopūstų pyragą rekomenduojame patiekti su grietine arba majonezu.