Lavašas – puikus rytietiškos virtuvės išradimas, kurį šiandien naudoja visas pasaulis. Į pita duoną galite apvynioti bet kokį patiekalą ir jis pasirodys visai valgomas. Paplotėlis ypač dera su malta mėsa ir daržovėmis. Yra daug receptų, kaip gaminti tokius suktinukus. Tačiau jie ne visada yra universalūs dėl sudėtingų ingredientų. Norėdami sukurti tarpusavyje suderinamų gaminių duetą, turite paimti pagrindinius komponentus.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti pita duonos patiekalą iš maltos mėsos ir daržovių.
Ingredientai:
- malta mėsa – 450 g;
- druska – žiupsnelis;
- lavašas – 100 g;
- vanduo – 400 ml;
- vištienos kiaušinis – vnt.;
- grietinė – 3 šaukštai;
- svogūnai – vnt.;
- pomidorų pasta – 5 šaukštai;
- česnakai – 3 skiltelės;
- špinatai – 70 g;
- morkos – vnt.
Gaminimo procesas:
Svogūną smulkiai supjaustykite, česnako skilteles perbraukite per specialų presą, o morkas sutarkuokite ant vidutinių trintuvės dantukų. Sudėkite daržoves į faršą ir gerai išmaišykite ingredientus.
Špinatus supjaustykite kuo smulkiau ir suberkite į faršą su daržovėmis.
Į mėsos masę įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir išmaišykite įdarui skirtą pagrindą.
Ant lavašo lakšto plonu sluoksniu paskleiskite mėsos mišinį ir susukite į vyniotinį.
Kad vyniotinis kepant nesuirtų, rekomenduojame vieną kraštą sudrėkinti vandeniu, o kitą suklijuoti.
Toliau vyniotinį padalinkite į porcijas – po 3 cm, sudėkite į kepimo indą.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, pagal skonį druskos ir pipirų. Supilkite padažą ant suktinukų ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.
Taip paruošėme sultingus ir skanius pitos ir mėsos suktinukus. Patiekalas labai sotus, todėl rekomenduojame pasiimti su savimi į darbą ar mokyklą.