Home » Receptai » Įprastų pyragėlių daugiau negaminu: radau receptą kuris man pasirodė paprastesnis ir skanesnis. Skanumėlis su bulvėmis ir kopūstais

Įprastų pyragėlių daugiau negaminu: radau receptą kuris man pasirodė paprastesnis ir skanesnis. Skanumėlis su bulvėmis ir kopūstais

by admin

Šis receptas toks skanus, kad mano šeima dabar mėgsta tik šiuos pyragus su skirtingais įdarais.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • šiltas pienas ir verdantis vanduo po 250 ml;
  • druskos, 1,5 šaukštelio;
  • cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
  • gyvos mielės, 20 g arba sausos mielės, 7 g;
  • lydytas sviestas, 100 g;
  • miltų, apie 700 g.

Kopūstų įdarui paruošti:

  • kopūstai, 350 g;
  • morkos ir svogūnai 1 vnt.;
  • pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
  • druska, pipirai, augalinis aliejus, prieskoniai.

Bulvių įdarui reikia:

  • bulvės, 2 vnt;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • sviesto, 1 valgomasis šaukštas;
  • druska pipirai.

Gaminimo procesas

Smulkiai supjaustykite kopūstą, supjaustykite svogūną, o morkas sutarkuokite stambia tarka.

Svogūnus ir morkas pakepinkite, kol pusiau iškeps, suberkite kopūstą ir troškinkite, kol iškeps. Įpilkite pomidorų, druskos ir pipirų pagal skonį ir žolelių. Leiskite atvėsti.

Bulves išvirkite, paverskite tyrele ir sumaišykite su pakepintais svogūnais, prieskoniais ir žolelėmis bei gabalėliu sviesto. Leiskite atvėsti.

Tešlai verdantį vandenį sumaišyti su dalimi išsijotų miltų.

Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir mieles, druską ir ištirpintą sviestą.

Supilkite mišinį į atvėsusią sloksniuota tešlą, suberkite likusius miltus ir minkykite vienalytę, nelipnią tešlą.

Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Išminkykite tešlą, padalinkite į dalis ir formuokite pyragėlius su kopūstų ir bulvių įdaru.

Galima gaminti klasikinės formos pyragėlius, bet galima ir kiekvieną tešlos rutuliuką iškočioti į plokščią paplotėlį, ant kraštelio dėti įdarą ir pyragą susukti į vamzdelį, užkišant kraštus.

Uždenkite pyragus, kad jie neišdžiūtų.

Kepkite pyragus keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Pyragėliai pasirodo labai minkšti, nes tešla paruošta taip, kaip nurodyta recepte, jie yra labai minkšti, ne guminiai, patrauklūs ir sotūs.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas