Labai aromatingi, minkšti ir apetitą keliantys blyneliai, kurie patys savaime yra labai skanūs, o jei dar įdėsite įvairių saldžių priedų, tuomet tikrai pagaminsite tik šį universalų variantą, nes bananas tinka beveik prie visų saldumynų ir prie daugelio maisto produktų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bananai, 4 vnt;
- kiaušiniai, 3 vnt;
- pienas ir vanduo 300 ml;
- miltai, 400 g;
- žiupsnelis druskos;
- cukrus, 50 g;
- mielių, 1 a.š.
Gaminimo procesas
Paimkite prinokusius, minkštus ar net pernokusius bananus.
Supjaustykite juos apskritimais ir sumaišykite su cukrumi, druska, šiltu pienu ir šiltu vandeniu, kiaušiniais.
Mišinį sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės.
Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su mielėmis.
Tešlą labai gerai išmaišykite iki vientisos masės, uždenkite plėvele ir rankšluosčiu, palikite šiltoje vietoje 1 val.
Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į kaušelį tešlos, ant silpnos ugnies apkepkite blynelius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Blynus sudėkite į krūvą ir, jei norite, patepkite sviestu.
Šį švelnų ir purų stebuklą patiekiame su grietine, medumi, bet kokia uogiene ar šokoladiniu užtepu, nors kaip tik su arbata ar kakava jie taip pat labai skanūs ir aromatingi. Bananas puikiai dera su varške, tad galite patiekti ir su saldžia varškės mase.