Iš bulvių galima pagaminti daug skanių ir originalių patiekalų tikriems gurmanams. Užtenka įdėti maltos mėsos ir sūrio, ir gausite šventinio stalo vertą patiekalą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 600 g;
- mėsa, 300 g;
- druska, pipirai, žolelės;
- kiaušinis, 1 vnt;
- sūris, 100 g;
- džiuvesėliai;
- kiaušinis, 1 vnt;
- grietinėlės, 20 ml;
- miltų, 2 v.š.;
- rūkytos paprikos.
Gaminimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, nupilkite vandenį ir paverskite tyrele.
Iš mėsos gaminame faršą, pagardiname druska, pipirais, prieskoniais, dedame smulkintų žalumynų.
Patarimas: pagal skonį įdėkite česnako ir aromatinių žolelių.
Į faršą įmuškite kiaušinį ir išmaišykite mišinį.
Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su bulvių koše.
Iš bulvių tešlos gaminame plokščius pyragus, išdėliojame įdarą ir formuojame kotletus.
Sumaišykite grietinėlę su kiaušiniu, druska ir paprika.
Kotletus pamirkykite padaže, apvoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite dideliame kiekyje įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.
Patiekite su bet kokiu garnyru ir šviežių daržovių salotomis.
Tokie zrazai gaunami su kvapnia, traškia pluta.