Avokadas pastaruoju metu tapo vienu populiariausių vaisių. Visi tinklaraštininkai ir mitybos specialistai kalba apie šį produktą. Šiuo metu yra daugybė skirtingų receptų su avokadais. Galite mylėti arba nekęsti šio vaisiaus, tačiau aiškios nuomonės apie jį nėra.
Daugelis žmonių klaidingai mano, kad avokadas yra daržovė. Logiška, kad žmonės šį vaisių suvokia taip. Vaisiai ir avokadas turi nedaug panašumų. Pavyzdžiui, vaisiai yra gana riebūs ir neturi saldaus skonio.
Tačiau avokadas yra tikras vaisius, kilęs iš laurų šeimos. Tai yra, avokadas yra tolimas lauro lapų giminaitis.
Iš šio vaisiaus galima pagaminti daug įvairių patiekalų. Papasakosime apie vieną iš avokadų užkandžių.
Ingredientai:
- batonas – 3 riekelės;
- sviestas – 50 g;
- česnakai – 3 skiltelės;
- avokadas – 2 vnt.;
- svogūnai – vnt.;
- pomidoras – 2 vnt .;
- citrinos sultys – šaukštai;
- druska – žiupsnelis.
Gaminimo procesas:
Duonos gabalėlius supjaustykite poromis trikampių. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir per spaudą išspauskite porą skiltelių česnako. Šiame kreminiame česnakų mišinyje apkepkite duoną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Iš avokado išimkite kauliuką ir žievelę, o minkštimą sutrinkite atskirame dubenyje. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnako skiltelę ir suberkite į avokadų tyrę.
Iš pomidorų pašalinkite minkštimą ir supjaustykite mažais gabalėliais. Susmulkintą pomidorą sudėkite į tyrę ir pagardinkite citrinos sultimis. Pasūdykite, sumaišykite ingredientus ir užtepkite ant duonos gabalėlių.
Greitas būdas skaniai ir sveikai papusryčiauti. Į avokadų tyrę taip pat galite įdėti smulkintų žolelių.