Bananas – vienas geriausių vaisių, kuris ne tik skanus ir sveikas, bet ir puikiai malšina alkį. Šiandien kviečiame iš jo paruošti vieną iš skanių ir paprastų receptų!
5 bananų desertai patiks visai šeimai
Bananų-kokosų kremo desertas :
- Ingridientai:
- Trapios tešlos pyragas
- Cukrus
- Sviestas
- Pudingo mišinys
- Pienas
- Bananai
- Plakta grietinėlė
- kokoso drožlių
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.
Susmulkintą trapią tešlą ir sviestą sumaišykite iki vientisos masės. Sudėkite į formą.
Kepkite apie 15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Paruoškite pudingą, suberkite į jį bananų ir ant viršaus pabarstykite kokosu.
Atšaldykite šaldytuve, kol sustings, apie 2 valandas.
Sumuštinis su bananais ir Nutella :
- Ingridientai:
- Bananas
- Sumuštinių duona
- Skrudinti migdolai
- Nutella arba šokoladinis lazdyno riešutų užtepas
Paruošimas:
Duoną aptepkite Nutella ir pabarstykite migdolais.
Ant dviejų duonos riekelių uždėkite bananų griežinėlius.
Sudėkite sumuštinius ir kepkite ant grotelių iki auksinės rudos spalvos.
Bananiniai kokoso sausainiai :
- Ingridientai:
- Bananai
- kokoso drožlių
- Grūdai
- Daržovių aliejus
- Vanilinis cukrus
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Paruoškite bananų tyrę, tada sumaišykite su avižiniais dribsniais, kokosu, augaliniu aliejumi ir vaniliniu cukrumi.
Dėkite šaukštus sausainių ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 15-20 minučių.
Bananų pudingas :
- Ingridientai:
- Pienas
- Cukrus
- Miltai
- Krakmolas
- Vanilė
- Tryniai
- Mirkyti sausainius
- Bananai
Paruošimas:
Pieną pašildykite, bet neužvirinkite.
Išplakite trynius, įpilkite šiek tiek pašildyto pieno ir plakite toliau.
Pieno mišinį virti su miltais, krakmolu ir cukrumi, kol sutirštės.
Kol jis atvėsta, į formeles sudėkite sausainius ir bananų griežinėlius, tada supilkite pudingą.
Bananų uogienė :
- Ingridientai:
- Bananai
- Ananasai
- kokoso drožlių
- Citrinos sulčių
- Cukrus
Paruošimas:
Bananus ir ananasus supjaustykite, sumaišykite su sultimis ir cukrumi.
Užvirinkite ir virkite 10 minučių.
Uogienę sutrinkite trintuvu iki norimos konsistencijos ir supilstykite į sterilizuotus stiklainius.
Gero apetito!