Pasigaminkite vieną iš skanių bulvių ir maltos mėsos vakarienės receptų.
Ingredientai bulvėms su malta mėsa:
- bulvės – 850 g;
- vištienos trynys – vnt;
- pienas – 4 šaukštai;
- druska – 0,5 šaukštelio;
- sviestas – 30 g;
- sūris – 50 g;
- krapai – pundelis;
- svogūnai – vnt.;
- malta mėsa – 450 g.
Gaminimo procesas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Virkite daržoves, kol suminkštės, pirmiausia į vandenį įberkite druskos.
Šiuo metu smulkiai supjaustykite krapų kekę. Nuluptą svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Į maltą mėsą suberkite svogūną, pagal skonį pasūdykite, suberkite pipirus ir sumaišykite ingredientus. Iš bendro faršo gumuliuko formuojame nedidelius kolobokus – 6 vnt. Iš kiekvieno mėsos rutuliuko iškočiokite -5 mm storio blyną.
Sūrį supjaustykite vidutinio dydžio kvadratu, dėkite į mėsos paplotėlio vidurį ir sandariai uždarykite.
Į virtas bulves dėkite sviestą, užpilkite pienu, suberkite krapus. Bulves sutrinkite iki tyrės. Suformuojame panašius gumuliukus – po 6 gabalus, kiekvieną iškočiojame į plokščią 3-4 cm storio pyragą.
Į šį bulvių pyragą įdėkite mėsos kukulį ir įvyniokite bulvių košę.
Paruoštas bulves ir mėsos kukulius sudėkite į kepimo indą.
Įmuškite kiaušinį ir mišiniu aptepkite rutuliukų paviršių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepkite patiekalą 35 minutes.
Dėl to paruošėme puikią vakarienę ar pietus visai šeimai.
Gera alternatyva kotletams su garnyru.