Paprastas receptas paruošti pomidorus su svogūnais ir česnakais žiemai. Viskas atliekama labai greitai, imkite produktus pagal savo skonį, jei nemėgstate aštrumo ar pikantiškumo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- pomidorai;
- svogūnai ir česnakai;
- krapai ir petražolės;
- druskos, 3 šaukšteliai;
- lauro lapas, 2 vnt;
- actas 9%, 3 šaukštai;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas kiekviename stiklainyje;
- vandens, 1,5 l;
- cukraus, 2,5 a.š.;
Gaminimo procesas
Į švarius stiklainius sudėkite pomidorus, česnako skilteles ir svogūną pusžiedžiais, aitriosios paprikos gabalėlius, petražolių šakeles ir krapų skėčius. Pridėkite prieskonių pagal savo skonį. Galite juos sudėti sveikus arba supjaustyti į dvi dalis.
Į kiekvieną stiklainį supilkite augalinį aliejų.
Marinatui sumaišyti vandenį, druską ir cukrų, įdėti lauro lapą, užvirti, pavirti 2 min. Supilkite actą, virkite 1 minutę ir supilkite marinatą į stiklainius.
Uždenkite dangteliais ir padėkite stiklainius sterilizuoti 15 minučių.
Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius, apvyniokite, kol atvės.
Saugome rūsyje arba sandėliuke.
Šie pomidorai pasirodo tiesiog nuostabūs, nors recepte nėra daug prieskonių ir prieskonių, pomidorai turi nuostabų marinuotą skonį ir tinka bet kokiam patiekalui.